WhatsApp Canlı konum takip edilemiyor

Feco

Üyecik
Merhabalar,

İşim gereği çok sık canlı konum takip etmek zorunda kalıyorum fakat son 1 haftadır bozuldu, takip edemiyorum.

Apple destek ve WhatsApp destekle iletişime girmeye çalıştım, sadece Apple destek oldu. Problemin donanımsal olmadığını söyledi Apple. Tüm izinler açık. Telefonu sıfırladım, uygulamayı sil-yükle yaptım fakat çözemedim.

Yardımcı olabilir misiniz? Sadece gelen konumu takip edemiyorum. Konum geliyor karşı taraftan, o konuda problem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canlı konum takip sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. GPS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri bölümüne gidin.
- WhatsApp’ın konum servisi erişiminin "Her Zaman" veya "Uygulama Kullanılıyor" olarak ayarlandığından emin olun.

2. Veri Bağlantısını Kontrol Edin:
- Wi-Fi veya mobil veri bağlantınızın aktif olduğundan ve stabil olduğundan emin olun.
- Uçak modunun kapalı olduğundan kontrol edin.

3. WhatsApp’ı Güncelleyin:
- App Store'da WhatsApp uygulamasının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, uygulamayı güncelleyip yeniden deneyin.

4. Konum Erişimi Kontrolü:
- WhatsApp'a ait "Arka Planda Yenileme" özelliğini kontrol edin. Bu özelliğin aktif olduğundan emin olun.
- Ayarlar > WhatsApp > Arka Planda Yenileme bölümüne gidin ve "Açık" konuma getirin.

5. Ancak Başka Uygulamalarda Deneyin:
- Başka bir uygulama (örneğin, Google Maps) ile konumunuzun doğru şekilde paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol edin. Eğer başka uygulamalarda da problem yaşıyorsanız, bu GPS için bir sorun olabilir.

6. Başka Bir Cihaz ile Test Edin:
- Farklı bir cihazda WhatsApp ile canlı konum paylaşımını deneyerek sorun cihazınıza özgü mü yoksa genel bir problem mi olduğunu test edin.

7. Hedef Cihazın Ayarlarını Kontrol Edin:
- Canlı konum gönderdiğiniz cihazın da izinlerini ve internet bağlantısını kontrol edin.

8. Fabrika Ayarlarına Dönün:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, telefonunuzu yedekleyip fabrika ayarlarına dönebilirsiniz. Bu, tüm ayarları varsayılanına döndürecektir.

9. Apple Destek ile Yeniden İletişime Geçin:
- Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, Apple ile tekrar iletişime geçip konumu yine kontrol etmelerini isteyin.

Bu adımları izleyerek sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…