• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber Canon EOS DIGITAL Rebel XTi (400D) Fotoğraf Makinesi Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Merhabalar, bugün sizlere Canon EOS DIGITAL Rebel XTi (400D) model fotoğraf makinesinin yazılımını, en güncel versiyona nasıl güncelleyebileceğinizi anlatacağım.

• Öncelikle, makine içerisindeki yazılım sürümünü kontrol edelim. Bunun için makineyi açık konuma getirip, Full Auto modunda olmadığından emin olup, MENU tuşuna basmamız gerekiyor. Ardından, yukarıdan en sağdaki sekmeye gelip, en altta yazan Firmware Version kısmına bakmamız gerekmekte. Eğer sürüm numarası 1.1.1'den düşükse (Örneğin, 1.1.0 veya 0.0.9 gibi farklı bir sürüm ise) makinenizin yazılım sürümü güncel değil demektir. Eğer sürümünüz güncel değil ise adım adım sizlere nasıl güncelleyeceğinizi anlatacağım.
  • Öncelikle makineyi tekrar açıp MENU tuşuna basın ve 4.sekmeye gelin ve en alttaki Format yazan seçeneği seçin. "Format CF Card ?" yazan ekranda "OK" seçeneğini seçip kartınızı formatlayın. (Bu işlemden önce karttaki fotoğrafların yedeğinin olduğundan emin olun.)
  • Makinenizin pilinin tamamen dolu olduğundan emin olun, eğer dolu değil ise makineyi güç adaptörüne bağlayın veya pili şarj edin.
  • Makineyi kapalı konuma getirin.
  • Makindede bulunan CF (Compackt Flash) kartı çıkartın ve bilgisayara bağlayın.
  • Sizlere vermiş olduğum Google Drive linki üzerinden firmware dosyasını indirin. (e4kr3111.fir)
  • İndirmiş olduğunuz dosyayı, CF kart içerisinde hiçbir klasör oluşturmadan kartın içerisine kopyalayıp, kartı bilgisayardan çıkartın.
  • Kartı tekrar makineye takıp makineyi açık konuma getirin, Ardından yine Full Auto modunda olmadığından emin olup, MENU tuşuna basın ve yine en sondaki sekmeye gelip "Firmware Version" seçeneğini seçin. Ardından çıkan ekrandan "OK" seçeneğini seçin.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra makinenizin yazılımı güncellenmeye başlayacaktır.
  • Ekranda çıkan bar dolduktan sonra makine kapanıp geri açılacaktır.
  • Güncelleme işlemi bittikten sonra, MENU tuşuna basıp en sondaki sekmeye gelerek "Firmware Version kısmının 1.1.1 olduğundan emin olun eğer sürüm numarası 1.1.1 ise tebrikler, güncelleme işlemini başarılı bir şekilde tamamladınız demektir. Artık 4.sekmeye gelip "Format" kısmından CF kartı yeniden formatlayıp makinenizi kullanmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Unutmayın ki yukarıdaki işlemleri sırası ile eksiksiz yaparsanız bir sorun muhtemelen çıkmayacaktır. Ama olur da yine de bir sorun yaşarsanız bana yazabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım ancak olası bir sorun durumunda sorumluluk kabul etmiyorum.
(Moderasyon notu: Sorun yaşayan kullanıcılar ayrı konu açmalıdır.)

Ayrıca bahsettiğim adımlar her ne kadar diğer modeller ile benzerlik gösterebilse de sadece yukarıda belirttiğim model için geçerlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Güzel bir rehber olmuş dora abi bir gün inşallah bizim de Canon fotoğraf makinemız olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…