Arkadaşlar merhaba, ben bu fotoğraf makineları hakkında bir bilgi sahibi değilim ve kendime daha çok dışarıda gece çekim yaparken kalite açısından üzmeyecek bir makine arıyorum. Birkaç modele baktım ama aklım karıştı. En son önüme Osmo Pocket 3 çıktı. Biliyorum fotoğraf makinesi değil vlog kamerası ama gece çekimlerine baktığım zaman hoşuma gitti.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35-40 Bin
Guilty Conscience
Üstün
O aklındaki osmo pocket 3 denen alet videoda yürürken sana Hollywood filmi gibi akıcı görüntü verir ama fotoğraf çekeceğim dersen elindeki telefondan hallice bir sonuç alırsın ve o kadar parayı verdiğine pişman olursun çünkü o aletin olayı video çekmektir fotoğraf değil.
Sen gece dışarı çıktığında ortamı aydınlık ve cam gibi net görmek istiyorsan sana lazım olan şey büyük bir sensör ve ışığı sünger gibi emen kocaman bir lenstir. Senin ilacın piyasada efsane olmuş Sony ZV-E10 gövdesidir ama işin sırrı bu gövdeyi tek başına almakta değil yanına o gece sigma 30mm F1.4 lensi takmaktadır.
Bu dediğim ikiliyi kurarsan o imrendiğin arka planı bulanık önü jilet gibi fotoğrafları şak diye çekersin çünkü bu lensin ışık alma kapasitesi standart makinelerin lenslerinden kat kat fazladır. O bütçeyle sıfırını zorlayabilirsin ama temiz ikinci el bulursan hiç kaçırma yapıştır geç çünkü gece çekiminde sana bundan daha iyi performans verecek başka bir kombinasyon yok.
Sen gece dışarı çıktığında ortamı aydınlık ve cam gibi net görmek istiyorsan sana lazım olan şey büyük bir sensör ve ışığı sünger gibi emen kocaman bir lenstir. Senin ilacın piyasada efsane olmuş Sony ZV-E10 gövdesidir ama işin sırrı bu gövdeyi tek başına almakta değil yanına o gece sigma 30mm F1.4 lensi takmaktadır.
Bu dediğim ikiliyi kurarsan o imrendiğin arka planı bulanık önü jilet gibi fotoğrafları şak diye çekersin çünkü bu lensin ışık alma kapasitesi standart makinelerin lenslerinden kat kat fazladır. O bütçeyle sıfırını zorlayabilirsin ama temiz ikinci el bulursan hiç kaçırma yapıştır geç çünkü gece çekiminde sana bundan daha iyi performans verecek başka bir kombinasyon yok.
Video önceliğim fotoğraf çekmek için elimde eski bile olsa Nikon D5000 serisi bir makine var.
Madem bütçen var Osmo Pocket 3 al geç işin video ise.Video önceliğim fotoğraf çekmek için elimde eski bile olsa Nikon D5000 serisi bir makine var.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-