Gokhy

Üyecik
Geçen günlerde Windows'u güncelledikten sonra Secure Boot kendiliğinden kapanmış. Vanguard hatası aldım ve BIOS'tan ayarı açtım. Açtıktan sonra platform key'leri sıfırlanacak dedi. Kabul ettikten sonra bilgisayarım bir daha görüntü vermedi. CMOS reset, pilini söküp takmak vs. denedim. İşlemci ve ekran kartını farklı model takınca belki sıfırlanır diye ümit ederek denedim fakat sonuç vermedi. Recep Bey'in yaptığı rehberde iGPU kullanarak sıfırlanabiliyor fakat bende öyle bir işlemci yok. Acaba eski bir kart alıp (HD 3650) gibi görüntü alma şansım var mıdır? Oradan Secure Boot ayarlarını sıfırlayabilir miyim? Yoksa CH341A ile BIOS atmak şart mı oldu?

Brick olduğunu düşünüp bilgisayarcıya bilgisayarı teslim ettim fakat 3.500-5.000 TL arası tutar dendi. Bugün gidip geri alacağım. İkinci el fiyatı 2.000-3.000 bandında olan bir ürüne bu kadar tamir masrafı vermek mantıklı gelmedi.
Bilgisayarcının dediği EEPROM'un arızalı olduğu, komple değişmesi gerektiği. Ben BIOS yazamadığı için böyle dediğini düşünüyorum.

• BIOS Sürümü: F68c
  • Ryzen 3 3100
  • GTX 1650 Super
  • B450M S2H-V1.0
  • Kioxia G1 1TB
  • 8x2 3000 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel UEFI kartla görüntü vermiyorsa eski kartlarla hiç görüntü vermez. Aynı sorun başıma geldiğinde hem RX 6600 hem de B580 ile denemiştim görüntü alamadım, emin olmamakla beraber R7 240 ile de denemiş olabilirim ama net hatırlayamıyorum. Başka bir bilgisayarcıya götür anakartını.

Anakartınız brick olmuş, daha önce de Secure Boot açıp anakartı brick olanlar okumuştum. Garanti varsa garantiye gönderin, eğer yoksa da BIOS yazabilecek ekipmanları bulunan bir bilgisayarcıya gidin.