Cap Frame X nasıl ayarlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Teknopatici
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 129

Frametime ekranı atmışsın ya grafiğin altında Full fit yazıyor, ona basıp 0-40ms olarak değiştir grafik nasılmış bakalım.

Bir gariplik var, bak dün yaptığım 800 küsür saniyelik oyundan :

Dikkat ettiysen 0-10 ms spike'lar oluyor aralarda anti-cheat/network jitter kaynaklı, o en uzun dik spike round başlarında bütün oyuncular teleport oluyor ya base'ye ve round yeniden hazırlanıyor işte o kısım, 0-5 ms daha sık, 0-10ms nadir, 40ms üstü ise round başı-sonu teleport. Zaten tam gaz maçı, round sayısından belli, maç bitince kazandı kısmı ve ana menüye dönüşte de spike atar o da normaldir.

Sendeki anormallik, round başı-sonu olması gereken yüksek ms spike'ların oyun içinde daha sık olması, gördüğüm bu.

Bu grafik hangi moddan bilmiyorum ama sen de tekrardan bir tam gaz maçına girip bir test daha alır mısın ? Veri sayısı artsın.

tam gaz

Neon oynadım ve hızlı hızlı oynadım kaydım falan onlardan da olabilir belki.

Tam gaz

Neon oynadım ve hızlı hızlı oynadım kaydım falan onlardan da olabilir belki.

1 tane daha al, farklılık olacak mı? Ne kadar çok veri/test olursa o kadar senaryo oluşturma imkanı oluyor. Karakter değiştir mesela bu sefer default oyna.

Peki şu an bu şekilde sorun nerelerde olabilir?

Ben birazdan tekrar test ederim.

Bende 5600 CL28 m die G.Skill RAM vardı. Belki sorun RAM'lerdedir diye gittim RAM'leri değiştirdim iyileşir diye gittim 6400 CL30 RAM aldım a die diye 20k para verdim.

Onuda optimize ettik 10-20 saat test ettik. 6000 CL26 1:1 profile olarak. RAM'lerde sorun yok bence.

İşlemci - ekran kartı kaynaklı mı?

1 tane daha al, farklılık olacak mı? Ne kadar çok veri/test olursa o kadar senaryo oluşturma imkanı oluyor. Karakter değiştir mesela bu sefer default oyna.
goodbyedpi açıkken yapayım mı?

Genelde bu açıkken oyunları oynuyoruz dc'de.

İşlemci sorunu değil, gerçekten sorun olsa hiç açılmaz ya da sürekli crash/donma yapar vs.

Arka planda chrome vs dahil hiçbir şey açık değilse, hatta klavye fare yazılımları varsa onların system tray iconda arka plan işlerini de kapat. Ben Razer Synapse yüzünden oyunlarda tekleme sorunu yaşayan çok vaka gördüm, buna kendim de dahilimdir. Synapse rezaleti yüzünden fare kutusunda duruyor, laptop faresi olacak.

Yani bios sürümünü güncelleyebilirsin, windows update mesela bazen faulty olur. Microsoft yarım yamalak patch çıkarabiliyor mesela update ediyorsun ama yarım update, 3-5 gün sonra bir daha update çıkarıyor eksiği kapatmak için. Böyle olay da yaşamışlığım oldu. Ekran kartı AMD, yazılım sorunları ile meşhurdur. AMD Adrenalinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını test etmek istiyorsan AMD Adrenalin'i direktman sil oyuna öyle gir. Adrenalin olmadan da oyun gayet çalışır, öyle test al. Bazı kullanıcılar adrenalin olmadan takılıp gidiyor adrenalin sorunlarından dolayı.

Şuan böyle

Son 2-3 hafta içinde yeni bios sürümü gelmediyse güncel.

Discord'u açık kalmasın. Bir de discord ayarlarında donanım hızlandırma eğer kapalı ise gider CPU' üstünden render alır işlem yapmaya çalışır, keza Chrome da öyledir. Donanım hızlandırmayı açtığın zaman işi ekran kartına pas eder ekran kartına sinek ısırığı gibi gelir bu işlemler.

Donanım hızlandırmayı açık tutun.

Şu an bu şekilde 1 kayıt alayım.

Olmazsa sonra driver'ı komple silip tekrar alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…