Cap Frame X nasıl ayarlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Teknopatici
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 142
Şuan bu şekilde 1 kayıt alayım.

Olmazsa sonra driver'i komple silip tekrar alırım.

Evet genelde açık onlar.

Bazen Netflix gibi film izlerken paylaşmak için kapatıyoruz.
Donanım hızlandırmanın olayı CPU'dan işi alıp GPU'ya vermek. CPU çok hantal kalıyor artık, GPU'nun %1'i bile etmeyecek işlemi için çok daha fazla efor sarf ediyor. Mantığı böyledir. Chrome'u mesela CPU'da kullanırsan scroll up/down yaparken tekleme görürsün, GPU'ya yaptırdığında yağ gibi akar. CPU grafik işlemek için uygun değil ondan :3, yapabilir ama verimli değil.

Bu ff verdiler 10-1 bitti.

bi daha alıyom şimdi

Eki Görüntüle 263572

Bu en son ki test.

4x di 2x'e çektim üstteki testler 4x'deydi. mxaa

Son düzenleme:

Power state geçişleri mi diye düşündüm biraz kurcalamak lazım.

Gigabyte anakartında X3D Turbo mode falan açıksa sende onu kapat. BIOS ayarlarında görürsün, o muhabbete senin ihtiyacın yok aslında çift ccd 9950-9900 gibi işlemcilerde kullanılıyor. Smart Access Memory açılması önerilir genellikle.

PBO Scalar X1'e indir, CPU Load Line Calibration diye bir yer olacak orada yazı ile eğer medium seçeneği varsa medium işaretle yoksa rakam vardır o rakamlardan ortanca olanı seç kaydet çık bir daha test lüzum olacak. Undervolt instability de stutter yaratır, undervolt fazla agresif ise atıyorum -30 basmışsan -20'ye düşür.

Turbo kapalı.
10950x3d çıkarsa ona geçersem açar bi bakarım.

scalar X6 curve -22'de sorunsuz geçtiler testi.

Bu arada bunlar default moddayken de yine bu sorun vardı.

overwatch testi buda ama discord ve goodbyedpi açık.

son attığımda discord ve goodbye kapalı

aynısını 2 kere atmışım...

Mesajlarımı birleştiriyor ya bide beni bitiriyor forum.

Dosya Ekleri

• 1783346752502.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
AMD yazılımını sil, x1 scalar ile test alıp dene istersen. Testleri geçmesi ilk adımdır, reel kullanımda sorunsuz olması asıl nihai olandır.

Mesela GPU'ya uv+oc çekince furmark testinde tık demezken cyberpunk-re:9 gibi oyunlarda hatta fh6'da falan göçmeler yaşayabilirsin. Furmark'tan geçti okey diyemiyoruz maalesef, onlar işte bir ipucu olur sadece.

Oyun oynarken crash yedim.
Error'da graphic driver bir şeyler bir şeyler diyordu da clip alındı diye rahattım gözükmüyor şu an.
Bende diyorum ki şu an AMD yazılımını sileyim. Sadece öyle deneyeyim diyorum.
Çünkü RAM ya da CPU'ya dokunmadan önce de vardı bunlar.
Yani defaultken her şey yine vardı bu Micro stutter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…