Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Render almadan önce önizlemeden videoyu izliyorum, bal gibi olmuş kalitesi, YouTube'a yükledikten sonra bi bakıyorum 1080p seçili olmasına rağmen görüntü sanki 360p. Nasıl düzeltebilirim? Ve de kullanması kolay başka edit programı varsa önerebilirsiniz.

Çözüm
YouTube genellikle küçük kanalların videolarına render olarak çok sıkıştırma yapıyordu. Bu sebepten ötürü videonun görüntüsü kötüleşiyordu. Çözümünü şöyle bulmuştum. VP9 Codec ile 1440p çözünürlükte render alıp videoyu öyle atıyordum. Hatta sizlere videosunu atayım, daha iyi anlatımı var:

Ham video ne çözünürlük ve FPS'de? CapCut çıktısını 4K 60 FPS ve high olarak alıyorsanız sorun olmamalı.

Hocam Xbox Game Bar'dan kayıt alıyorum, FPS 60'da kalite denen yer de yüksek'te. Fakat FPS kısmını 30 yapıp renderladığımda da aynı görüntü kalitesindeyim, 60’ta da.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube genellikle küçük kanalların videolarına render olarak çok sıkıştırma yapıyordu. Bu sebepten ötürü videonun görüntüsü kötüleşiyordu. Çözümünü şöyle bulmuştum. VP9 Codec ile 1440p çözünürlükte render alıp videoyu öyle atıyordum. Hatta sizlere videosunu atayım, daha iyi anlatımı var:

Çözüm

Hocam fakat sadece H.264, HEVC ve AV1 seçenekleri mevcut.

Hocam yani ben bunu 2K çıktı aldığım an yetecek mi seçenek olmasa da, gerisini YouTube mu hallediyor?

Onur hocamızın anlatmaya çalıştığı mevzu şu, eğer 4k veya 1440p gibi bir çıktı alırsanız YouTube bu videonun kaliteli olduğunu düşünüp çok fazla sıkıştırma yapmayacağını söylüyor. Yani kısacası rastgele atılmış sıradan bir video olmadığını algoritmaya göstereceksiniz diyor. Dolayısıyla videonun görüntüsü önizleme kısmında olduğu gibi görünecek, 70 MB gibi çok fazla sıkıştırma yapmayacaktır.

Siz programın içerisinde projeye videoyu atıp düzenlerken 1080p olarak yine düzenlemeye devam edeceksiniz ama çıktısını alırken 1440p olarak alacaksınız. Böylece videonun orijinal hali bozulmayacak.

Umarım anlatabilmişimdir, konu gerçekten karışık. Bunu yaptıkça daha iyi anlarsınız.

Siz programın içerisinde projeye videoyu atıp düzenlerken 1080p olarak yine düzenlemeye devam edeceksiniz ama çıktısını alırken 1440p olarak alacaksınız. Videonun orijinal halini bozmayacak. Umarım anlatabilmişimdir, konu gerçekten karışık. Bunu yaptıkça daha iyi anlarsınız.
Anladım hocam, böyle yaptım evet. Dışa aktar seçeneğine basıp 2K dışarı aktardım. Şimdi yüklüyorum kalite farkı gerçekten olursa döneceğim.

Anladım hocam, böyle yaptım evet. Dışa aktar seçeneğine basıp 2K dışarı aktardım. Şimdi yüklüyorum kalite farkı gerçekten olursa döneceğim.

Unutmadan hocam, videonun bit hızı da önemlidir. Eğer onu ayarlamadıysanız ayarlayınız. Kendilerinin önerdiği render ayarlarıdır.

1714341141517.webp