i5 7500F

Becerikli
Merhaba,

Geçen sene mart ayında halı sahada ön çapraz bağlarım yırtıldı. Çapraz bağ sakatlıklarında ameliyatsız iyileşme olmadığı söyleniyor. Üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen çok yürüdüğümde ağrı oluyor ve hiç bir şekilde koşamıyorum. Aklıma takıldı daha askerliğe çok var ama bu sakatlıkların askerliğe bir engeli var mı? İnternette başka forumlarda çapraz bağ sakatlığı olupta doğru düzgün koşamayan, ağrıları olan kişilerin doktor muayenesinden geçtiğini söylemişler ama konular 5-10 yıllık. Güncel durum hakkında bilgisi olan var mı?

Ben ameliyat olmayı kesinlikle düşünmüyorum, ameliyat sonrası bir 6 aylık hareketsiz yatış dönemi olacakmış o sürede sıkıntıdan patlarım muhtemelen. Zaten bir şekilde böyle yaşamayada alıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Geçen sene mart ayında halı sahada ön çapraz bağlarım yırtıldı. Çapraz bağ sakatlıklarında ameliyatsız iyileşme olmadığı söyleniyor. Üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen çok yürüdüğümde ağrı oluyor ve hiç bir şekilde koşamıyorum. Aklıma takıldı daha askerliğe çok var ama bu sakatlıkların askerliğe bir engeli var mı? İnternette başka forumlarda çapraz bağ sakatlığı olupta doğru düzgün koşamayan, ağrıları olan kişilerin doktor muayenesinden geçtiğini söylemişler ama konular 5-10 yıllık. Güncel durum hakkında bilgisi olan var mı?

Ben ameliyat olmayı kesinlikle düşünmüyorum, ameliyat sonrası bir 6 aylık hareketsiz yatış dönemi olacakmış o sürede sıkıntıdan patlarım muhtemelen. Zaten bir şekilde böyle yaşamayada alıştım.
Askere alma tüzüğü var oraya bakabilirsin. Tahminime göre engel değildir. Askerlik öncesi muayeneye gideceksin aile hekimine durumunu söyleyeceksin sonra seni ortopediye yönlendirecek. Orada ortopedi heyet doktoruna çıkacaksın. O da yasaya bakacak orada varsa durum MR'a röntgene filan yollar. Yok yırtıklarla ilgili bir durum diye biliyorum ben. Sonrasında da sana orada ağır spor yapamaz uzun süre yürüyemez raporu filan alırsın der yollar seni. Askerde de ilk günlerde muayene olur orada doktora durumu dersin. Bir gün sonra hastaneye gidersin orada da bu raporları verir bilgili biri ise.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Spordan muafiyet alarak askerliğinizi yaparsınız. Böyle basit durumlarda muafiyet yok. En çok muafiyet kalıcı engel ve psikolojik durumlardan oluyor. Geçmiş yıllardan kronik anksiyete yada kronik depresyon taniniz ve ilaç geçmişiniz varsa bunu öne sürerek muafiyet talep edebilirsiniz 1er sene erteleme verir takip ederler düzelme yoksa 2 senenin sonunda muafiyet alırsınız.

Geçen ay bedelli gittim ben. Birkaç tane çapraz bağında sıkıntı olan eleman vardı yani gelmişler engel olmamış ama ne kadar ileri seviye bilmiyorum şartlar değişebilir.

Geçen ay bedelli gittim ben. Birkaç tane çapraz bağında sıkıntı olan eleman vardı yani gelmişler engel olmamış ama ne kadar ileri seviye bilmiyorum şartlar değişebilir.
Hocam Bi sürü geri hizmet var. Temizlik mutfak falan angarya işlerde değerlendirirler arkadaşı. Muafiyetin çok katı kuralları var. En garanti yol psikolojik durum oda geçmişte aldığınız tanı yoksa ilaç geçmişi yoksa ciddiye almıyorlar.