Bütçe
5000 tl

katrayxd

Uzman
Herkese selam arkadaşlar. Ocak ayının ortalarında Almanya Berlin'de MediaMarkt'tan CAPTIVA HIGHEND Gaming R73-876 DLSS 3 model bir bilgisayar aldım ve uçakla Türkiye'ye getirdim. Lakin bilgisayarı monitöre bağladığımda anakart üzerindeki DRAM ışığı yandı ve monitöre hiçbir görüntü gitmedi. Bunun üzerine RAM'leri çıkardım ve yerlerini değiştirdim ayrıca tek tek taktım ama hiçbir şey değişmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? MediaMarkt Türkiye ile konuştum ve uzun bir sürecin ardından Captiva'nın Türkiye servisin olmadığını bu yüzden tamir edemeyeceklerini ama eğer bilgisayarı fişi ile beraber mağazalarına götürürsem bana fiyat iadesi yapacaklarını söylediler. Yalnız şöyle bir sıkıntı var ben Almanya'da bu bilgisayarı aldıktan sonra vergi iadesi almak için fişi havaalanında vermiştim. Yani elimde fiş de yok bu yüzden iade yapamıyorum. Captiva'nın Almanya teknik servisine dün mail attım ve bana RAM'lerde bir sıkıntı olduğunu ve RAM'lere bakmaları gerektiğini eğer sıkıntı bulurlarsa da bana yeni bir RAM göndereceklerini söylediler. Bilgisayarın özelliklerini aşağıya bırakıyorum sizce ne yapmalıyım, Almanya'ya RAM'leri göndermek istemiyorum. Yeni RAM mi alayım yoksa RAM'leri Almanya'ya göndermeye mi çalışayım?

• AMD Ryzen 5 5500
  • MSI A520M-A Pro anakart
  • 32 GB DDR4 RAM ( Crucial DDR4 Pro)
  • 1 TB M.2 SSD
  • GeForce® RTX 4070 12 GB grafik kartı
  • Captiva Güç G650W

RAM'lerin altını silgi ile silmeyi deneyebilirsin belki okstlenme kaynaklıdır. Zarar vermeyecek şekilde kompresör ile slota hava sıkıp içindeki tozları temizleyebilirsiniz. Ya da statik elektrikde olabilir PC'nin fişini çekin açma tuşuna bir süre basılı tutup statik elektriği boşaltabilirsini. Ancak bunları yaparken dikkatli olun sisteme zarar vermeyin.