crybeek

Uzman
29.07.2026 tarihinde Amazon sitesi üzerinden bir ürün sipariş verdim. Ürünü sipariş verirken Prime ile aldım ve 31.07.2026 yani bugün teslim edilmesi gerekiyordu. Kargoma bilgi girişi en son dün gece 00.00'da Gebze olarak giriş yapılmış ve o zamandan bu zamana 17 saattir herhangi bir bilgi girişi yok. Ve şaka gibi adamlara ulaşamıyorsunuz. Telefondan arıyorsunuz, bant kaydı var. WhatsApp hatlarından yazıyorsunuz, bot var. Kesinlikle yüz yüze biriyle görüşemiyorsunuz. Sabahtan beri 3 defa Amazon müşteri hizmetlerine bağlandım. Onlar nasıl irtibat kuruyorlarsa bir şekilde firma ile irtibata geçiyorlar. 2 görüşmede de yolda ve bugün teslimat sağlanacak dediler. Az önceki sorgulamamda ise 17, bakın tam on yedi saattir Gebze'den yolda olan kargomun şubeye ulaşmadığını ve bugün teslim yapılmayacağını söylediler. Sabahtan beri oyaladılar yani. Karşında muhatap da yok, şikayet edecek. Amazon nasıl şirketlerle çalışıyor, aklım almıyor. Amazon da bir eylem almıyor. Arıyorlar, kargo şirketi yolda diyor, o da bana aynı şeyi söylüyor. Zaten ben yolda olduğunu görüyorum. Türkiye'deki kargo sisteminden nefret ettim. İnternetteki yorumları okudukça dehşete düşüyorum. 1 haftadır teslim edilmeyen kargolar bile varmış. Siz siz olun, Amazon ve Cargox şirketlerine bulaşmayın. Gerekirse müşteri temsilcisine bağlanın, Cargox firmasını kabul etmiyorum deyin. Yoksa bu tarz iş bilmez şirketler yüzünden gününüz çöp olabiliyor.

Ekran görüntüsü 2026-07-31 172000.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende birkaç defa bu durumu yaşadım. Canlı destek bana CargoX'in bölgemde sadece belirli günlerde teslimat yaptığını söyledi. Ve gerçekten de öyle çünkü salı ve cuma dışında hiç teslimat yapmadılar. Örneğin salı günü bir ürün aldıysam ve teslim günü çarşamba veya perşembeyse kargo cuma günü geliyor. Bu durum sadece CargoX için geçerli. Diğer firmalar pazar hariç her gün teslimat yapıyor. Sizde de böyle bir durum olmuş olabilir.

Sanırsam Cargox eskiden Kargoist adlı firmanın kendisi. Kendileri eskiden BKM Kitap kargolarını getiren firmaydı. Ama yeni isimle beraber amazonda verdikleri hizmet gerçekten rezalet. Prime üye olmama rağmen gününde elime ulaşması gereken ürün Kolay Gelsin'den gelmiyorsa hiçbir zaman zamanında elime ulaşmıyor. Kolay Gelsin'de dahil bu kargo firmalarına ulaşmak gerçekten zor. Sürekli banttan bir kayıt yürütülüyor ve kargonuz dağıtımda dışında başka bir şey söylenmiyor. Amazon muhtemelen maliyeti kısmak adına böyle bir adım attı ancak firmanın imajına çok zarar veriyor.

Sanırsam cargox eskiden kargoist adlı firmanın kendisi. Kendileri eskiden BKM Kitap kargolarını getiren firmaydı. Ama yeni isimle beraber Amazon'da verdikleri hizmet gerçekten rezalet. Prime üye olmama rağmen gününde elime ulaşması gereken ürün kolay Gelsin'den gelmiyorsa hiçbir zaman zamanında elime ulaşmıyor. Kolay Gelsin'de dahil bu kargo firmalarına ulaşmak gerçekten zor. Sürekli banttan bir kayıt yürütülüyor ve kargonuz dağıtımda dışında başka bir şey söylenmiyor. Amazon muhtemelen maliyeti kısmak adına böyle bir adım attı ancak firmanın imajına çok zarar veriyor.

Gerçekten nefret ettim. Muhatap da yok. Millet bunları araya araya bıktılar herhalde bir müşteri temsilcisi bile çalıştırmıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bende birkaç defa bu durumu yaşadım. Canlı destek bana Cargox'in bölgemde sadece belirli günlerde teslimat yaptığını söyledi. Ve gerçekten de öyle çünkü salı ve cuma dışında hiç teslimat yapmadılar. Örneğin salı günü bir ürün aldıysam ve teslim günü çarşamba veya perşembeyse kargo cuma günü geliyor. Bu durum sadece cargox için geçerli. Diğer firmalar pazar hariç her gün teslimat yapıyor. Sizde de böyle bir durum olmuş olabilir.

Yarın da teslim edilmezse siparişi iptal ettireceğimi sert bir dille Amazon müşteri hizmetlerine bildirdim. Şu Amazon'un kargo seçim ekranı olması lazım. Cargox nedir ya gofret ismi gibi.

Az once aradilar. Aksam teslim edecegiz dediler. Bakalim edecekler mi? Eger ederlerse durumu güncelleyecegim.

Son düzenleme:
Gerçekten nefret ettim. Muhatap da yok. Millet bunları araya araya bıktılar herhalde bir müşteri temsilcisi bile çalıştırmıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Yarın da teslim edilmezse siparişi iptal ettireceğimi sert bir dille Amazon müşteri hizmetlerine bildirdim. Şu Amazon'un kargo seçim ekranı olması lazım. Cargox nedir ya gofret ismi gibi.

Az once aradilar. Aksam teslim edecegiz dediler. Bakalim edecekler mi? Eger ederlerse durumu güncelleyecegim.
Aradılarsa muhtemelen ederler hocam.

Cargox'tan her gelen paketim harpten çıkmış gibi geliyor. Kasıtlı olarak kutunun üzerinde tepinilse böyle zarar verilmez. Nasıl bir kargo ezme tutkuları varsa bunu bir sanat haline getirmiş adamlar.