Casper bilgisayarlar neden önerilmiyor?

2021'e kadar Casper bilgisayar kullanmak zorunda kaldım öyle dandik işler yapıyorlar ki bilgisayarı yükseltmek istersen komple yeni model alman gerek. Kasaları desen hava sirkülasyonundan eser yok.
Ayrıca 2019 da çalışırken bir Casper kasa geldi yükseltme için içini açıp baktığımda Full Tower kasaya laptop anakartı taktıklarını gördüm. İçim acıdı görünce.
Kısacası iyi bir marka değil.

Marka olarak gerçekten özellikle son dönemlerde kötüler. Bilgisayar kısmında Casper çok daha eskilerden beridir var ama telefon sektöründe VIA serisi bence aşırı dandik. Telefonları dandik olan marka laptop ve bilgisayar sektöründe de haliyle güven vermiyor, bu forumda da insanlara bu yüzden vermemesi de çok normal. Lakin diğer forumlarda daha hoş bir algısı var Casper'ın yani her ürünü kötü değil özellikle bilgisayar kısmında. Ama yerli marka olarak enflasyondan onlarda nasibini aldılar.

Casper VIA M1 telefonunu uzun süre kullandım ve ne yazık ki hayli garip deneyimler yaşadım. Ekran kilidi koymama rağmen kendi kendine birilerini araması mı dersiniz, gönderdiğim SMS'lerin yanlış kişilere gitmesi mi, ya da aşırı ısınması mı... Hepsini yaşadım.

Bir keresinde, dersteyken babama "Gelirken iki ekmek al." diye mesaj attım. Aradan çok geçmeden Pınar yanıma iki ekmekle geldi ve "Al." dedi. Şaşkına döndüm. Telefonuma baktığımda SMS kısmında alıcı olarak babam görünüyordu, ama mesaj bir şekilde Pınar'a gitmişti. Bu olay beni gerçekten şok etmişti.

Casper'dan daha kötü telefon üreten bir marka varsa bence o da Vestel çünkü Vestel telefon hayatımda 1 defa görmüştüm 5 6 yıl önce onunda kendi kendine kabuğu soyuluyordu kasasının. onu da başka bir arkadaşımın elindeyken gördüm (Ben hayatta yerli markalara telefon parası vermedim ve vermezdim ). Vestel Venüs serisine aitti telefon çokta reklamı yapılırdı zamanında, hemen hemen aynı dönemlerde de bir arkadaşım Vestel laptop aldı. Herkese anlatırım, bence her forum üyesinin ve bilgisayar bilgisine sahip kişilerin deneyimlemesi gereken bir olayıdır şu an size anlatacağım şey. Biz fişe takılı bir şekilde Need for speed Underground 2 oynadık, bahçelerinde 2 tane ev var kimseyi rahatsız etmemek için başka bir eve geçmiştik çok sessiz sakin bir yerde rahattayız yani. Tabii her şey güzel ya, bende de Asus X series bir laptop var Gt 710M, akrabamda vardı bir tane laptop o da Casper'dı ondan neler neler oynamadık o yüzden aklımdan hiç kötü bir şey geçmiyor Vestel bu diye Casper ve Vestel, Monster hepsi Türk markası aynı kalite vs. derken oyunun en keyifli yerinde bir baktık laptopun kasası erimiş, hani adaptörün girdiği yuvarlak kısım var ya orada ki plastik erimiş bizde dalmışız ulan dandik bir plastik kokusu geliyor diyorum, arkadaşım bir gösterdi evden birkaçışım var benim. Fiş falan yanmış böyle, canımı kurtarırcasına kaçmışım.

Casper, Türkiye'de yerli diyebileceğimiz ilk Bilgisayar markası, akrabamda laptopu vardı, bizim evde masaüstü seti (10 yıl ve uzun süre kullandık) bende de Asus X serisi laptop vardı. Hiç beklemiyorum yani, zaten Vestel ve laptop hani üretmese marka bassa bile Vestel ve laptop kelime yan yana geldiğinde benim durumu anlamam lazımdı çocukluğun verdi saflıkla anlamamıştım. Need For Speed Underground 2'yi de ben yüklediğim için laptopun masrafı bana kalacak diye çok korkmuştum anlatamam.

O yüzden Casper telefonların dandik olacağını da buradan kestiriyordum, kullanmadım yoksa. Casper telefon sektörüne girdi gireli ben sevmemiştim. Sadece Monster gibi laptop ve oyun sektöründen gitmeliydiler bence. Ayrıca neredeyse 14 15 yıllık kendisi çalışan ama kablosundan dolayı rahmetli olan klavyesi ve faresi hala sağlamdı, aynı klavye ve fareyi hala üretiyor Casper ama bilin bakalım ne eksik ? Malzeme kalitesi bitmiş resmen. O kadar dandikleşmiş ki ürünler. Alsam max 3 yıl gider. Onu da kendim fark etmedim, okula Casper klavye ve fare gelmiş oradan gördüm yoksa mağazada falan yok zaten.

Ben Samsung Galaxy Note 5 ile yaşadım bu arada sana benzer sorunları, tabii kendi kendine birini araması yoktu, gönderdiğim smsleri yanlış gönderme de yoktu ama aşırı ısınıyordu ve son telefonum A70'te öyleydi baya ısınıyordu ancak Note 5'i ben şarja takılıyken PUBG denemiştim telefon o günden beridir hayır etmedi. Sıfırdı 5 yıl gidecek cihaz bende 2 yılda işi bitti, çok övülen bir modeldi bende olmadı. Sürekli bataryası şişti (3 defa orijinal batarya aldık yine şişti ve o dönemlerde Note 7 FE patlama olayları çıkınca yolun sonu göründü), Note 5 için belki düzelir diye Android sürümü güncelledim Android 7 mi ? Ne oldu ama telefon çok fena kasmaya başladı, zaten kasmaya başlayınca sizin gibi yanlış kişiyi arama falan ihtimali oluyor telefonun çünkü dokunmatik ekran senin dokunduğun anda telefonun beynine iletmesi gereken sinyali 2 3 dakika geç iletiyor haliyle sende yanlış kişiye tıklamış gibi oluyorsun. İçindeki güzelim anılarla fotoğraflarla telefon çöp oldu hala üzülürüm.

A70 bereket ısındı ama oyun oynamadığımdan veya hafif oyunlar oynadığımdan 5 yıldır hafif kasmalar başlasa da sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…