S C O
Uzman
- Makaleler
- 1
Merhaba arkadaşlar,
Casper Excalibur E600 model bilgisayar kullanıyorum. Son zamanlarda sistem oldukça yavaşladı. Özellikle açılış ekranında 5-6 dakika kadar bekliyorum, ardından kilit ekranı geliyor.
Önceden, 'Excalibur' yazısı göründükten sonra 1-2 dakika içinde sistem açılıyordu.
Şu ana kadar denediğim bazı adımlar şunlar:
Ancak hiçbir sonuç alamadım, hâlâ aynı yavaşlık devam ediyor. Sistemde Kingston 1TB M.2 SSD takılı. Okuma/yazma hızları 6000/4000 Mb/s seviyelerinde, dolayısıyla SSD kaynaklı gibi görünmüyor ama emin olamıyorum.
Sistem Özelliklerim:
Casper Excalibur E600 model bilgisayar kullanıyorum. Son zamanlarda sistem oldukça yavaşladı. Özellikle açılış ekranında 5-6 dakika kadar bekliyorum, ardından kilit ekranı geliyor.
Önceden, 'Excalibur' yazısı göründükten sonra 1-2 dakika içinde sistem açılıyordu.
Şu ana kadar denediğim bazı adımlar şunlar:
- İşlemci ve ekran kartının termal macunlarını değiştirdim.
- Antivirüs taraması yaptım, herhangi bir sorun çıkmadı.
- Arka planda çalışan Discord, WhatsApp, Steam gibi yazılımları devre dışı bıraktım.
Ancak hiçbir sonuç alamadım, hâlâ aynı yavaşlık devam ediyor. Sistemde Kingston 1TB M.2 SSD takılı. Okuma/yazma hızları 6000/4000 Mb/s seviyelerinde, dolayısıyla SSD kaynaklı gibi görünmüyor ama emin olamıyorum.
Sistem Özelliklerim:
- i5 11400F
- GTX 1650
- 16 GB RAM
- M.2 SSD 1 TB / SSD 500 GB
Son düzenleyen: Moderatör: