Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benzer konular
- Çözüldü
Bahsettiğim gizli menü üzerinden, LLC değerlerini düşürmeniz lazım. Fakat Casper da bu menülere erişim sağlanabiliyor mu? Bunu araştırmak lazım.
Bu da bir çözüm ama LLC değerleri yüksek olduğu için, işlemci her türlü fazla voltaj yiyor.Güç seçeneklerini kurcalaman yeter. En fazla %75 dene tekrar test et ama oyun testi yap işini görecek derecede ısısı olsa yeter.
Undervolt işe yarayabilir ek olarakta.G770'lerde kullanılan malzeme zottirik, ısıyı emiyor resmen. Bunun dışında laptopun iç tasarımı bu şekilde:
Eki Görüntüle 275896
Saçma sapan bir tasarım yani. Isınması işten bile değil.
İşlemcinize limit koymayı deneyin. Daha düşük güç tüketimi ile belki daha düşük sıcaklıklar seyredebilirsiniz. Bir de kullanılan macun ne idi?
Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz.Laptop Turbo fanda, altında soğutucu var; ona rağmen sıcaklıklar böyle. Bakımları 2 hafta önce yapıldı.
Eki Görüntüle 275895
i5 12450H işlemciye undervolt yapılmıyor.Undervolt işe yarayabilir ek olarakta.
Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz.
O zaman sıkıntı benim elimden pek bişey gelmez.
Hayırlı olsun hocam.İşlemcim normalde 45 watt çekiyordu yük altında. Throttle Stop ile 30 watt'a kısıtladım. FPS aynı kaldı ama sıcaklık en fazla 93 gördüm, genelde 88-89 arası gidip geldi. Yani sorun düzeldi diyebiliriz.