farukduyarli

Uzman
Bilgisayar: Casper Excalibur G770 i5 11400H RTX 3050 16 GB Modeli
Amacım: Windows 11'e geçmek istiyorum. Ancak aynı zamanda oyun da oynadığım için sistemde TPM'in aktif ve uyumlu olması benim için önemli.

BIOS Ayarları şu şekilde:
  • Secure Boot: Enabled
  • TPM: Enabled
  • Boot Mode: UEFI
Ancak BIOS'ta TPM (Trusted Platform Module) sekmesi altında "No Security Device Found" uyarısı çıkıyor. Yani sistem sanki TPM modülünü hiç görmüyor.

İşin ilginç yanı, BIOS güncellemesinden önce TPM sorunsuz çalışıyordu. Şu anda Windows üzerinden de TPM görünmüyor.

Görsellerde de açıkça görüldüğü gibi, sistemde TPM var mış gibi gözükmüyor. Oysa daha önce aktif şekilde çalışıyordu.

1.webp

2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
bilgisayar: Casper Excalibur G770 i5 11400H RTX 3050 16 GB modeli.
amacım: Windows 11'e geçmek istiyorum. Ancak aynı zamanda oyun da oynadığım için sistemde TPM'in aktif ve uyumlu olması benim için önemli.

BIOS ayarları şu şekilde:
  • Secure Boot: enabled.
  • TPM: enabled.
  • boot mode: UEFI.
Ancak BIOS'ta TPM (trusted platform module) sekmesi altında "no Security device found" uyarısı çıkıyor. Yani sistem sanki TPM modülünü hiç görmüyor.

İşin ilginç yanı, BIOS güncellemesinden önce TPM sorunsuz çalışıyordu. Şu anda Windows üzerinden de TPM görünmüyor.

Görsellerde de açıkça görüldüğü gibi, sistemde TPM var mış gibi gözükmüyor. Oysa daha önce aktif şekilde çalışıyordu.

Eki Görüntüle 190226

Eki Görüntüle 190227

Hocam alakasız olacak kusura bakmayın ama Secure Boot'u nasıl açtınız. Bende PK yükleyin diye hata veriyor ve yükleme tuşu görünmüyor.