Merhabalar.

Yukarıda yazılanları okudum.Hepinize öncelikle teşekkür ederim.G900 kullanıcısıyım .Harici ses kartı bağladığımda Cpunun ani devreye girmesi nedeniyle seste çatlama ve patlamalar olıuyor.Birkaç yabancı forumda gezerek biosdan gelişmiş ayarlardan c-state yazan yerden devre dışı bırakarak sorunun çözüldüğü yazıyor.Casper teknik servis casper arge bölümü dahil görüştüm fakat konu ile ilgili yardımcı olmadılar ve başlarından savdılar.Modlama ile ilgili araştırma yaparken bu forumu keşfettim.Yukarıda batinux arkadaşımızın yaptığı hazır modlama işe yarar mı acaba?
Teşekkürler. i7 10750 h cp171 versiyon
Donanımınız yapmış olduğum BIOS modülü ile uyumlu değil. BIOS'u kendi sisteminize yazmanız halinde bilgisayarınızın bozulma riski çok yüksek.

My laptop is having problems. I'm getting an Embedded Controller (EC) timeout error (something related to the BIOS/firmware). Sometimes, during a cold boot, the screen goes black and the NVIDIA graphics card completely disappears. I've already reset the EC, disabled Fast Startup, tested the difference between cold and warm boot, and reinstalled the drivers. The problem is most likely related to the BIOS/EC firmware or Windows, and it only occurs during a cold boot.

Merhaba. Ben Batinux kendi bilgisayarımın BIOS'unun bazı ayarlarını değiştiremediğimi fark ettim ve kendime BIOS modlamak istedim ve modladığım BIOS'u size sunmayı düşünmüştüm.

Kullandığım bilgisayar: Casper Excalibur G870

Bilgisayarımın Özellikleri:
  • CPU: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H @ 2.496GHz
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU
  • GPU: Intel(R) UHD Graphics

⚠ ÖNEMLİ UYARI ⚠ Sorumluluk Reddi ⚠
Bilgisayarınıza yapacağınız bütün modifikasyonlar sizin sorumluluğunuz altındadır. Yapmış olduğum BIOS'un bilgisayarınıza zarar vermesi sonrası hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.

VirusTotal Taraması: VirusTotal
BIOS: İndir
Yeni linki paylaşabilir misiniz link geçersiz.

Donanımınız yapmış olduğum BIOS modülü ile uyumlu değil. BIOS'u kendi sisteminize yazmanız halinde bilgisayarınızın bozulma riski çok yüksek.
Excalibur g870 bios linki lütfen.

Arkadaşım ben kiminle konuşuyorum Excalibur G870 paylaşmış olduğun Modlu bios linkini istiyorum senden.

Son düzenleme:

Hocam yaptığınız BIOS modu aşırı işime yaramıştı fakat bilgisayarı ekran arızası sebebiyle servise gönderdiğimde BIOS'u yenilemişler, tekrar indirmeye geldiğimde ise linkinizin bozulduğunu gördüm. Tekrar paylaşabilir misiniz rica etsem? Teşekkürler.

Hocam yaptığınız BIOS modu aşırı işime yaramıştı fakat bilgisayarı ekran arızası sebebiyle servise gönderdiğimde BIOS'u yenilemişler, tekrar indirmeye geldiğimde ise linkinizin bozulduğunu gördüm. Tekrar paylaşabilir misiniz rica etsem? Teşekkürler.
Maalesef Drive'da gereksiz dosyalarımı temizlerken yanlışlıkla modlu BIOS ROM'unuda silmişim özür dilerim. Dosya kullanılamaz halde.

Hocam merhaba vaktizamanında kendi G900 bigisayarımda aynı işlemi yaparak BIOS'daki tüm ayarları görünür hale getirdim fakat üzerinden uzun zaman geçti cihaz servise gitti meğer BIOS'u değiştirip farklı bir BIOS yazmışlar size sorum şu uzun zamandır yapmadım unuttum denilebilir. Modlama yaparken .rom dosyasını amıbcp yazılımı ile mi düzenlendiniz? Flashlama işleminde nasıl bir yol izlediniz?
Bu tur gizli ayar acma konularinda amibcp kullanilir evet.

Maalesef Drive'da gereksiz dosyalarımı temizlerken yanlışlıkla modlu BIOS ROM'unuda silmişim özür dilerim. Dosya kullanılamaz halde.

Aynı sistem özelliklerimiz var fakat 180W adaptör de yetmıyor PL1 PL2 limitlere takılıyor Valorant da FPS düşüyor modlu BIOS'tan pl limitlerini arttıracak bir BIOS yapar mısınız gerçekten çok ihtiyaç var. Yeni BIOS sürümü CQ171.

Aynı sistem özelliklerimiz var fakat 180W adaptör de yetmıyor PL1 PL2 limitlere takılıyor Valorant da FPS düşüyor modlu BIOS'tan pl limitlerini arttıracak bir BIOS yapar mısınız gerçekten çok ihtiyaç var. Yeni BIOS sürümü CQ171.
Bana atabilir misiniz bir de ben bakayim.