Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pain

Uzman
Merhaba, Gigabyte H410M-H Rev.1.0 model anakartımın BIOS'unu güncellemek istiyorum fakat bilgisayarı Casper'dan aldığım için Gigabyte'ın kendi sitesindeki son sürüm BIOS'u kuramıyorum. Casper müşteri hizmetlerine mail atıyorum ancak eski BIOS'u gönderiyorlar. Anakartın BIOS'unu orijinal Gigabyte BIOS'una geçirmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam. Doğru yere geldiniz. Evet, böyle bir şey mümkün.

Güncel BIOS burada:

Yalnız ekran akrtınızın ReBAR desteği vardır umarım zira güncel BIOS ile ReBAR devreye alınıyor ve ekran kartınızda da ReBAR desteği yoksa görüntü alamama ihtimaliniz var, yanlışım yoksa.

GPU-Z ile ReBAR desteğini kontrol edebilirsiniz.

BIOS'u güncellemek için ise bu rehbere bakabilirsiniz:

Eğer yukarıdaki rehber ile başarıya ulaşamazsanız bu rehberdeki EFIflash ile deneyebilirsiniz:

İşlemlere başlayın, takıldığınız yer olursa sorarsınız.
Selam. Doğru yere geldiniz. Evet, böyle bir şey mümkün.

Güncel BIOS burada:

Yalnız ekran akrtınızın ReBAR desteği vardır umarım zira güncel BIOS ile ReBAR devreye alınıyor ve ekran kartınızda da ReBAR desteği yoksa görüntü alamama ihtimaliniz var, yanlışım yoksa.

GPU-Z ile ReBAR desteğini kontrol edebilirsiniz.

BIOS'u güncellemek için ise bu rehbere bakabilirsiniz:

Eğer yukarıdaki rehber ile başarıya ulaşamazsanız bu rehberdeki EFIflash ile deneyebilirsiniz:

İşlemlere başlayın, takıldığınız yer olursa sorarsınız.

Çözüm
USB belleğimi bir türlü boot etmiyor. EFI Shell'e giremiyorum. Sürekli Windows'u açıyor. FreeDOS olarak da denedim. CSM açık kapalı, Secure Boot açık kapalı her türlü denedim.

USB belleğimi bir türlü boot etmiyor. EFI Shell'e giremiyorum. Sürekli Windows'u açıyor. FreeDOS olarak da denedim. CSM açık kapalı, Secure Boot açık kapalı her türlü denedim.

Uzun uğraşlar sonucu bu rehberinizle yaptım. Her şey için teşekkür ederim.

Rehber: EFIFlash BIOS Güncelleme Aracı Nasıl Kullanılır?

Son düzenleyen: Moderatör: