Çözüldü Casper Nirvana C500 "VIDEO MEMORY_MANAGEMENT" mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cagata

Uzman
Casper laptopum her gün mavi ekran veriyor. Hata kodu ise: VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası alıyorum. Bilgisayar yeniden başlıyor, sonra yine aynı hatayı veriyor. Yeniden başlıyor, tekrar aynı hatayı veriyor. Bunu 3 ya da 4 kere yaptıktan sonra birkaç saat normal çalışıyor ama daha sonra tekrar veriyor. İşin ilginç tarafı, minidump dosyası da yok.

Sistem özellikleri:
  • Anakart: Casper Nirvana C500
  • İşlemci: Intel Core i5 6200U
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT940M
  • İşletim Sistemi: Windows 10 22H2

Çözüm
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden kurmayı dene. Fakat eski bir sürümü kur. RAM'leri teker teker dene.

DDU ile dediğinizi ben kendim yaptım ama 3 4 gün sonra yine aynı hatayı verdi dün yine aynı şekilde bu hatayı aldım ve şu anda laptopa test yapıyorum sabah saat 10'dan beridir laptopta oyun açık ama bir hata vermedi gerçekten çok ilginç

Bunu aşağıda söyledim yani dediğinizi önceden yaptım.
Nvdia'nın sitesine gidip aşağıdaki gibi filtreleme yapın. @Quezzy dediği gibi DDU ile sürücüyü kaldırın 576.88 sürümünü kurun tekrar mavi ekran alırsanız 576.80 sürümünü kurun. İntel Grafik işlemciniz için Casper kendi sitesine gidip bilgisayarın arkasındaki Seri Numarasını yazarak ürünü bulun uygun VGA INTEL sürücüsünü kurun.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden kurmayı dene. Fakat eski bir sürümü kur. RAM'leri teker teker dene.

DDU ile dediğinizi ben kendim yaptım ama 3 4 gün sonra yine aynı hatayı verdi dün yine aynı şekilde bu hatayı aldım ve şu anda laptopa test yapıyorum sabah saat 10'dan beridir laptopta oyun açık ama bir hata vermedi gerçekten çok ilginç

Bunu aşağıda söyledim yani dediğinizi önceden yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…