Casper Nirvana ONE A700 sistemde BIOS'a girilemiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hhyenice
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 240

hhyenice

Üyecik
BİOS'a giremiyorum, sürekli hata alıyorum. Taktığım klavye ve fare de elektrik almıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

Bilgisayar modeli; Casper Nirvana ONE A700.

BIOS pilini de bulamadım.

BİOS'a giremiyorum, sürekli hata alıyorum. Taktığım klavye ve fare de elektrik almıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

Bilgisayar modeli; Casper Nirvana ONE A700.

Dosya Ekleri

• IMG_20250910_173409.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Selam,
Muhtemelen CMOS sıfırlanmış. Ancak anlamadığım bir şey var; klavyen hiçbir aşamada çalışmıyor mu? Eğer klavyen hiçbir aşamada çalışmıyorsa, öncelikle basit kablolu klavye ile farklı usb portları dene. Eğer mevcut ise, başka bir klavye ile de dene. Klavyen tüm bu denemelere rağmen çalışmıyorsa, anakart sorunu olabilir.

Klavyeni giriş ekranında çalıştırabilirsen; BIOS'a gir. BIOS ayarlarını varsayılana döndür. Daha sonra "Boot Priority" ayar kısmından SSD'yi varsayılan boot aygıtı olarak ayarla.

BIOS pili RAM slotunun altında kalmış olabilir. Ya da işlemci soğutucusunun kenarında kıyısında olabilir. All in one pclerde BIOS pili puntalı oluyor. Çıkartması biraz zor. Lehim makinesi ve punta makinesi gerekiyor. Ama şu durumda önceliğin klavyenin çalışıp, çalışmadığını ya da neden çalışmadığını çözmek olmalı. İlerlemeleri paylaşırsan, yardımcı olmaya çalışırım.

Klavye hiçbir usb portunda çalışmadı type c bağlantısı üzerinden yapmaya çalıştım o da olmadı. İçini açtım pili de göremedim. Ram slotunun altında da yoktu. Dün bilgisayarcıya verdim o yapabilecek mi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250910_173409.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 77
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…