uzun

Uzman
Merhaba, BIOS üzerinden Resizable BAR açınca artık BIOS'a giremiyorum. Biraz araştırdım, galiba bu sorunu çözmek için GPU BIOS update yapılması gerekiyormuş, fakat GV-N306TWF2OC-8GD seri numaralı Gigabyte 3060 Ti WINDFORCE OC 8G ekran kartımın sitesinde BIOS update dosyası yok. Çözümü nedir, yardımlarınızı bekliyorum.

NVIDIA'nın sitesinde şöyle bir sayfa var bu sorun için; https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/

Gigabyte genelde bu VBIOS dosyalarını siteye yüklemek yerine kendi yazılımları üzerinden dağıtıyor. Hiç dosya aramakla uğraşma Gigabyte Control Center veya Aorus Engine kurup içindeki güncelleme kısmından kontrol et, orada otomatik çıkacaktır.

Asıl mevzu muhtemelen VBIOS'tan ziyade DisplayPort uyumsuzluğu. NVIDIA'nın sitesindeki o sayfada paylaşılan DisplayPort Firmware Update Tool'u indirip çalıştırırsan sorun büyük ihtimalle çözülür. Eğer şu an BIOS'a hiç giremiyorsan anakartın pilini söküp takarak ayarları sıfırla, öyle görüntü alabilirsin. Bir de HDMI kablosuyla girmeyi dene, bazen DP üzerinden görüntü gelmeyebiliyor.

Gigabyte genelde bu VBIOS dosyalarını siteye yüklemek yerine kendi yazılımları üzerinden dağıtıyor. Hiç dosya aramakla uğraşma Gigabyte Control Center veya Aorus Engine kurup içindeki güncelleme kısmından kontrol et, orada otomatik çıkacaktır.

Asıl mevzu muhtemelen VBIOS'tan ziyade DisplayPort uyumsuzluğu. NVIDIA'nın sitesindeki o sayfada paylaşılan DisplayPort Firmware Update Tool'u indirip çalıştırırsan sorun büyük ihtimalle çözülür. Eğer şu an BIOS'a hiç giremiyorsan anakartın pilini söküp takarak ayarları sıfırla, öyle görüntü alabilirsin. Bir de HDMI kablosuyla girmeyi dene, bazen DP üzerinden görüntü gelmeyebiliyor.
Gigabyte Control Center yükledim güncel gözüküyor. Clear CMOS yapıp girdim BİOSa ve HDMİ ile bağlıyım. Resizable BAR açınca yine girilmiyor BİOSa.

1775241051035.webp