Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaywb

Uzman
Merhaba,

Casper X600 laptop sahibiyim, bilgisayarı ilk aldığımda 16 GB RAM ile geldi ve Intel UHD Graphics kullanıyordu, yetkili servis ile görüştüm "çift kanallı RAM olursa Intel Iris aktif olur." dediler ben de 16+16 RAM taktırdım ama DxDiag üzerinden hala 128 MB VRAM gözüküyor bu sorunu da sordum internette BIOS üzerinden değiştirilebileceği yazıyordu fakat Casper buna da izin veriyormuş can i run it üzerinden Minecraft'ı bile önerilende oynayamıyormuşum. Valorant falan hak getire sadece minimumda oynanabilir gözüküyor bu dediğim oyunları şu an oynuyorum ama yetkili servis bunun esnek olduğunu ve yük altında artacağını belirtti, bunu hep yüksekte kullanmanın bir yolu falan var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinde GPU belleği ne kadar gözüküyor? 16 GB gözükmesi lazım sizde de.

1750709891984.webp

Dahili Intel GPU ihtiyacı olursa mevcut olan RAM'den alır. Mevcut belleğin yarısı ise ayrılabilir video belleği olarak gözükür. 16 GB bile RAM alsa gücü belli.
Peki yapabileceğim ekstra bir ayar vesaire mevcut mu acaba? Can i run it üzerinden bilgisayarımın açabileceği oyunları satın almak ve oynamak istiyorum.