Makaleler
12
Yer
Antalya
Herkese merhabalar. Başlıktaki gibi modemi başka bir odaya taşıma planım var.

Mevcut Durum:

1. İnternet hattı (DSL) ve modem aşağı katta oturma odasında.
  2. Benim odam tam üst katta. 6 yıl önce oturma odası → odam arasına duvar içinden bir CAT6 kablosu çekildi. Bu kablo, şu an kasama internet sağlıyor (Ethernet).
  3. Eskiden kullandığım Keenetic modem, fırtınada DSL hattından gelen aşırı akım nedeniyle bozuldu. Şu an TT AC1200 modemi kullanıyorum.
  4. Yeni bir Keenetic modem aldım ve DSL hattını fırtınada çıkararak modemi korumak için, modemi odama taşımak istiyorum.
Planım:

• Halihazırda çekili olan CAT6 kablosu içindeki 8 kablodan DSL için gerekli olan 2 kabloyu (veya 4 kabloyu) aşağı kattaki DSL hattına bağlamak.
  • Odamda bu 2 kabloyu DSL soketi haline getirip yeni modeme takmak.
  • Aynı CAT6 kablosu içindeki kalan 4 aktif kabloyu kullanarak (100 Mbps hızıma yeterli) aşağı kata geri interneti (LAN) iletmek (Modemin LAN portundan oturma odasındaki cihaza).
Soru:
  • CAT6 kablosunun içinde 2 adet veri iletimi (DSL ve Ethernet/LAN) yapılacağı için birbirleri arasında parazit (Crosstalk) olur mu? CAT6, dış ortam manyetik etkilerinden korumalı ama iç kablolar birbirinden etkilenebilir mi? (İnternette aynı kablo içinde DSL ve Elektrik hattı bile taşıyanların sorun yaşamadığını gördüm.)

1762694337218.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bari konu başlığı aynı kalsaydı. Konuyu bir sorudan ziyade olay örgüsü olarak planlamıştım. Konunun en sonundaki kendi kendime sorduğum soruyu ana konu haline getirip başlık yapmışsınız... Neyse blog olarak açacağız demek ki.