CAT 7 kablo bağlantı kopma sorunu

Tuğkan

Çalışkan
Öncelikle selam, elimde 10 mt CAT7 Ethernet kablosu var. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum, lakin kabloyu kullanırken internet gidiyor ve kabloyu çıkarıp geri taktığımda internet geliyor. Ardından bir müddet sonra tekrardan internet gidiyor.

İnternet hızında ve kabloda fiziksel olarak herhangi bir sorun yok. Bilgisayarımın ve modemin portunu da belki toz vs. vardır diye hem hava hem de alkollü mendil ile temizledim ama nafile. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden ağ bağdaştırıcıları kısmından kendi portumu sildim ve bilgisayarı yeniden başlatarak portu sıfırladım ama sorunu çözemedim.

Şimdiden yardımcı olmaya ve sorunu çözmeye çalışan herkese teşekkürler.

Sorun RJ45 soketinde olabilir hocam, eğer yeni soket çakma şansınız varsa yeni soket deneyin

Farklı bir CAT kablo ile deneyin, sorun devam ediyorsa farklı bir yol izlersiniz ama devam etmiyorsa @Hu tao'nun da dediği gibi RJ45 soketi yeniletin.

Sorun RJ45 soketinde olabilir hocam, eğer yeni soket çakma şansınız varsa yeni soket deneyin.

Farklı bir CAT kablo ile deneyin, sorun devam ediyorsa farklı bir yol izlersiniz ama devam etmiyorsa @Hu tao'nun da dediği gibi RJ45 soketi yeniletin.

Farklı kabloyla denemiştim, aynı sorun devam etmişti. Ben yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Soketlerde gördüğüm kadarıyla bir sorun yok. Aynı şekilde modemin farklı portunada takmayı denedim fakat işe yaramadı. En kötü format atmayı deneyeceğim.

Anladım, can sıkıcı bir durum. Format atmadan önce bence laptop VSS ile deneme şansın var ise o kablolar ile laptop üzerinden de bir dene derim, anakartının Ethernet soketinde de sorun olabilir.

Anladım, can sıkıcı bir durum. Format atmadan önce bence laptop VSS ile deneme şansın var ise o kablolar ile laptop üzerinden de bir dene derim, anakartının Ethernet soketinde de sorun olabilir.
Sanmıyorum ama deneyeceğim, teşekkürler.

Topraklamayla alakalı olabilir mi? Konnektörün temas edebildiği metal bir yüzey var mı portlarda?

Denediğiniz farklı kablonun kategorisi neydi?

Topraklamayla alakalı olabilir mi? Konnektörün temas edebildiği metal bir yüzey var mı portlarda?

Denediğiniz farklı kablonun kategorisi neydi?

Bilgisayarımda evet var fakat modem kısmında metal yüzey sadece kablonun üzerinde var modemin portunda herhangi bir metal yok.

Denediğim kablo ise bir PowerLine cihazı içinden çıkan kabloydu herhangi bir Ethernet kablosu gibiydi. Sanırım cat 6 olması gerekiyor.

Bu arada Ethernet kablosu PowerLine cihazından bağlı değil direk modeme bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…