- Makaleler
- 1
Uçlarını kendim takıyorum zaten neden sıkıntı çıkarsın ? RJ45 jak ve kılıf alıyorum kaliteli.
Uçlarını kendim takıyorum zaten neden sıkıntı çıkarsın ? RJ45 jak ve kılıf alıyorum kaliteli.
İşte manuel yapılanlar için diyorum, hiç yapmadım ama zamanla eğilme bükülmeden jak'tan ayrılıyor diyorlar. Şöyle sağlam fabrika çıkışlı almak varken uğraşmaya gerek var mı bilemedim.Uçlarını kendim takıyorum zaten neden sıkıntı çıkarsın ? RJ45 jak ve kılıf alıyorum kaliteli.
Yani uğraşmak değil aslında zevk meselesi, mesela ben Fiber ONT cihazım ile Router'ım arasında da kendi yaptığım 50 cm boyunda bir ethernet kablosu kullanıyorum, ONT kutusundan çıkan kabloyu kullanmıyorum. Eğer düzgün jak ve uygun kalınlıkta kaliteli kablo kullanırsanız bir de kılıf eklerseniz öyle sorunlar çıkmaz. Zaten kaliteli hazır kabloyu da alsan bir süre sonra plastik tırnak kısmı kırılıyor ve jakı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bakın bu benim jakım, gayet sağlam.İşte manuel yapılanlar için diyorum, hiç yapmadım ama zamanla eğilme bükülmeden jak'tan ayrılıyor diyorlar. Şöyle sağlam fabrika çıkışlı almak varken uğraşmaya gerek var mı bilemedim.
Eki Görüntüle 192203
Hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım.
Bu uçların kötü bir yanı var, hava ile temas. Tellerin uçları uç kısımdan açık olduğu için daha çabuk paslanmaya başlıyorlar, o yüzden ben eski nesil jak kullanma taraftarıyım, el becerim iyi olduğu için kablonun tamamını içeri sokup eski nesil jaka takabiliyorum.Yeni nesil Rc45 uçlar çok iyi,. Kabloyu tamamen içeri sokabiliyorsunuz, tavsiye ederim. Ev içinde kablo kalitesi azıcık iyi olması yeterlidir. En iyisi olması gerekmez. Ama uçlar yeni nesil olmak şartı ile.
Uçlar için link ; https://www.amazon.com.tr/dp/B09NHVVRKD