Arkadaşlar merhaba. Türk Telekom'dan bugün mesaj geldi, fiber için her şey hazır, kurulum isterseniz arayabilirsiniz şeklinde.
Sormak istediğim soru şu fotoğraflarlada belirteceğim.
Kendileri hazır olsun diye daire girişinde bulunan kablo yoluna kadar kabloları cekmişler. Burada benim istediğim, mevcut olarak kulandığım VDSL hattımın iptal edilerek fibere bağlanması çünkü bina tesisatı tamamen CAT6 olarak cekilmiş, yani herhangi bir kırma dökme ya da daire içerisinde kablo görünümü olmadan sadece bina içerisinde kutuların bulunduğu kısımda, yeni gelen kutuya bana gelen CAT6 kabloyu takıp, fiber hız almam mümkün mü?
TT saha ekibinden bunu istediğimde yapabilirler mi?
Değerli yorumlarınızla beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
Şu anda kullanmış olduğum 50Mbps CAT6 kablo TT kutusuna bağlı (hemen yan tarafında fiber kutusu var)
Daire girişinin yan tarafında bulunan, duvar içinden gelen kablolar. Yukarıdaki CAT6 kablo da buradan daireye giriyor ve yanında da yeni çekilen fiber kablo.
OFDK'ya doğrudan CAT6 kablo takmanız mümkün değil. Fotoğraflardaki ince fiber kablo OFDK'dan dairenizin içine gelecek. ONT cihazına girecek, ONT üzerinden de bir routera bağlantı yapılarak interneti kullanacaksınız. CAT6 kablonuzu router üzerinden cihazlarınıza çekeceksiniz.
Cat.6 (veya herhangi bir kategorideki) Ethernet kablosu üzrinden kesinlikle FTTH Fibernet alınamaz. FTTH için mutlaka fiber optik kablo (OBK) kullanılması gerekiyor. Zaten "Fiber Kutusu" dediğiniz OFDK'ya da Ethernet kablosu hiçbir şekilde takılamaz.