Baletty

Çalışkan
Türk Telekom internet kullanıyorum, hızım 100/20. Bina girişinde ankastre kutu var; yani oraya kadar fiber geliyor. Oradan dairelere, dağıtıcı yardımıyla bakır kablolar üzerinden maksimum 100 Mbps internet veriliyor. Ancak Türk Telekom uygulamasında 200, 500 ya da 1000 Mbps paketlere geçebileceğim yazıyor.

Şimdi kafamı kurcalayan nokta şu: Büyük ihtimalle daireye giden hat, eskiden kalma VDSL için kullanılan bakır kablo olduğu için, eğer hızı yükseltirsem daireme yeni fiber kablo mu çekerler? Yoksa “Sizde bakır kablo var, maksimum 100 Mbps alabilirsiniz” deyip, boşuna yüksek paketi seçmiş olup fazla para mı ödemiş olurum?

Sonuçta uygulamada “yükseltebileceğiniz hızlar” kısmında bu paketler görünüyor. Bu durum, daireme yeni fiber kablo çekebilecekleri anlamına gelmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi dairemi sorguladığımda TürkNet dışında nedense boş port gözükmüyor. Bunda da bir görselde boş port gözükmeyen kendi dairem, boş port var yazan da bir üst komşum. Buraya internet bağlatmadan önce de boş port gözükmüyordu ama TT şubesine gittiğimde gelen eleman direkt bağladı. Sonuçla böyle:

tcp.net.tr sitesinden altyapı sorgulama SS atar mısın? Hem VDSL hem fiber için altyapı mevcuttur demesi lazım sizin yazdığınıza göre.

Farkındaysanız iki farklı değerler var. Üst komşum Max 100 alabiliyor ama benim portun Max hızı 1gigabit. Benim binanın girişindeki kutu da bu görseldeki rezalet cihaz. Yani binaya 1024MBPS destekli fiber geliyor ama kutudan dolayı en yüksek 100 alabiliyorum. Ama şimdi benim Türk Telekom online işlemler'de alabileceğim paketlerde 500Mbps'ler bile var. Yani onu seçersem bina girişine kadar gelen fiberi doğrudan daireme çekmek durumunda değiller mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-01-15 at 10.45.54.webp
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 10.45.54.webp
    84,8 KB · Görüntüleme: 89
  • WhatsApp Image 2026-01-15 at 10.48.50.webp
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 10.48.50.webp
    119,6 KB · Görüntüleme: 93
  • 5d0252a9-95b5-4618-bdb9-3fb3889d0379.webp
    5d0252a9-95b5-4618-bdb9-3fb3889d0379.webp
    235,3 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Kendi dairemi sorguladığımda TurkNet dışında nedense boş port gözükmüyor. Bunda da bir görselde boş port gözükmeyen kendi dairem, boş port var yazan da bir üst komşum. Buraya internet bağlatmadan önce de boş port gözükmüyordu ama TT şubesine gittiğimde gelen eleman direkt bağladı. Sonuçla böyle:

Türk Telekom'un altyapı sorgulaması mevcut. Ayrıyeten müşteri hizmetlerini arayıp fiber altyapıya sahip miyim diyerek teyit ettirebilirsin. Daireye kadar fiber kablo çekerler mi bilmiyorum maalesef.

Kendi dairemi sorguladığımda TürkNet dışında nedense boş port gözükmüyor. Bunda da bir görselde boş port gözükmeyen kendi dairem, boş port var yazan da bir üst komşum. Buraya internet bağlatmadan önce de boş port gözükmüyordu ama TT şubesine gittiğimde gelen eleman direkt bağladı. Sonuçla böyle:

Farkındaysanız iki farklı değerler var. Üst komşum Max 100 alabiliyor ama benim portun Max hızı 1gigabit. Benim binanın girişindeki kutu da bu görseldeki rezalet cihaz. Yani binaya 1024MBPS destekli fiber geliyor ama kutudan dolayı en yüksek 100 alabiliyorum. Ama şimdi benim Türk Telekom online işlemler'de alabileceğim paketlerde 500Mbps'ler bile var. Yani onu seçersem bina girişine kadar gelen fiberi doğrudan daireme çekmek durumunda değiller mi?
Hocam sizde FTTH de var ama boş portunuz yok, dolu. FTTB-ETH üzerinden devam ediyorsunuz.

Benim 65 gözüküyor 75 kullanıyordum dün TTNET 120 Mbit'e kadar destekliyor dedi 100 kullanıyorum şu an bu altyapı sorgulamalar güncel değil hiçbir yerde haberiniz olsun. En iyisi müşteri hizmetlerini arayın güncel bilgiler onlarda...

Benim 65 gözüküyor 75 kullanıyordum dün TTNET 120 Mbit'e kadar destekliyor dedi 100 kullanıyorum şu an bu altyapı sorgulamalar güncel değil hiçbir yerde haberiniz olsun. En iyisi müşteri hizmetlerini arayın güncel bilgiler onlarda...

Onları aradığımda doğru düzgün bilgi veremediler.

Hocam sizde FTTH de var ama boş portunuz yok, dolu. FTTB-ETH üzerinden devam ediyorsunuz.

Anladım hocam, peki online işlemlerden geçebileceğiniz tarifeler yerinde 200-500Mbps'li hızlar gözüktüğü için ben onlara geçersem ya vermek zorundalar ya da iptal etmek zorundalar boş port olmadığından değil mi, sonuçta onlar gösteriyor bunu. Eğer o pakete geçtiğimde hem hız yükseltemeyip hem de yüksek fiyatlı paketi ödediğimle kalırsam şikayet edemem mi, sistemde bana bu hızı verebilecekleri yazıyordu o yüzden o tarifeye geçtim ama o hızı vermiyorlar diye?