Cayma bedeli ödemeden taahhüt feshi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Violence
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 146
  • Etiketler Etiketler
    cayma bedeli

Violence

Çalışkan
Merhaba iyi Sosyaller, Instagram'da bir avukat 3 kez internet kesintisi olunca mail atıyorsun sonra cayma bedeli odemeden feshediyorsun demişti. Aylar geçti Sansurcell'de bu durumu yaşıyorum, bir gün internet kesintisi bir gün hız kısıtlaması... Bu konunun detayını bilen var mı acaba, nasıl bedel ödemeden taahhüdü feshedebilirim?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 52. Maddesinin 4. ve 5. fıkralarında;
Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

Taahhütten cayabiliyor olmanız para ödeyemeceğiniz anlamına gelmiyor. Firmalar bu yasanın etrafından dolaşmanın yolunu bulalı 10 yıl oldu. Firmalar artık cayma bedeli istemiyor, indirim bedelini geri ödemenizi istiyor. Sallıyorum isz 35 Mbps internet alıyorsunuz ve 2 senelik taahhüt ile ₺350 ödüyorsunuz. Firma sözleşmede bu paket aslında ₺750 ama taahhütlü olunca ₺350 diyor. Siz 12. ayda iptal etmek istediniz diyelim firma diyor ki o zaman aradaki indirim bedelini ödeyeceksin yani ₺400*12 o da ₺4.800 yapıyor.

Böyle bir şey var mı bilmiyorum ama olsa dahi sizin bu olayın altyapıdan kaynaklı olduğunu belgeli bir şekilde kanıtlamanız gerekir. Bu ülkede kendi evinin kablolarını zedeleyip sonra altyapıya suç atan o kadar insan var ki...

Bu taahhüt mevzusu tamamen saçmalık. Adamlar resmen sana halihazırda verebileceği fiyatı taahhüt adı altında verip seni kendilerine 1-2 sene bağımlı yapmaya çalışıyor. En mantıklısı hiç mi hiç taahhütlü dinozor firmalara bulaşmamak. Bazense mecburen onları tercih etmek zorunda kalıyoruz...

Ha bu arada hocam, internet sağlayıcı sana indirim bedeli yansıtmak isteyebilir ama sonuç olarak sen hiçbir zaman vaat edilen hızı, kararlılığı alamıyorsan ve bunu yazılı olarak defalarca dile getirdiysen illa ki hakkını aramanın yolu olmalı diye düşünüyorum.

Sizin dediğiniz eskidendi, enflasyon sebebiyle taahhüt olayı en mantıklısı. TurkNet'i peşin ödeyecek kullanıyordum fakat 1gbit internet için mecbur Turkcell'e geçtim o da böyle rezillik çıkarmaya başladı, en mantıklısı bildiğin internete taahhüt yapmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…