Merhaba bende bir tane 100 Hz'lik "ViewSonic VA270-H 27ınc 1ms 100Hz 1920x1080 monıtor" marka ve modeli ile böyle bir monitörüm var. Ayrıyeten "Cbox 2380hv 23.8" 75Hz 5ms (HDMI+analog) Full HD LED monitör" üm var ikisi de HDMI girişli ekran kartımda 3 tane DisplayPort yeri bulunmakta. Fakat ikisi de HDMI olduğu için dönüştürücü almıştım fakat görüntüler kesiliyordu ve bunu başka monitörlerlede denedim yine kesilmeye başladı olay kabloda fakat hangi kabloyu almam lazım? Bütçem ise 300-350 TL arası 400'e de zorlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende bir tane 100 Hz'lik "ViewSonic VA270-H 27ınc 1ms 100Hz 1920x1080 monıtor" marka ve modeli ile böyle bir monitörüm var. Ayrıyeten "Cbox 2380hv 23.8" 75Hz 5ms (HDMI+analog) Full HD LED monitör" üm var ikisi de HDMI girişli ekran kartımda 3 tane DisplayPort yeri bulunmakta. Fakat ikisi de HDMI olduğu için dönüştürücü almıştım fakat görüntüler kesiliyordu ve bunu başka monitörlerlede denedim yine kesilmeye başladı olay kabloda fakat hangi kabloyu almam lazım? Bütçem ise 300-350 TL arası 400'e de zorlarım.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kabloları Kontrol Edin:
- Öncelikle kullandığınız HDMI kablolarını kontrol edin. Kablonun hasar görmediğinden emin olun.
- İki monitörde de görüntü kesilmesi yaşıyorsanız, kablonun kalitesi önemli olabilir.

2. Dönüştürücü Seçimi:
- Eğer HDMI’dan DisplayPort’a dönüştürücü kullanıyorsanız, kaliteli bir aktif HDMI-DisplayPort dönüştürücü almanız önemlidir. Bu tür dönüştürücüler genellikle daha iyi görüntü stabilitesi sağlar.

3. Monitör Ayarlarını Kontrol Edin:
- Her iki monitörün de ayarlarını kontrol edin. Yenileme hızı (refresh rate) ayarlarını uyumlu hale getirin. Bilgisayar ayarlarından monitörlerinizin yenileme hızlarını 60 Hz veya 75 Hz olarak ayarlamayı deneyin.

4. Kablo ve Dönüştürücü Önerileri:
- Aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
- Ugreen HDMI to DisplayPort Dönüştürücü: Genellikle kaliteli bir dönüşüm sağlar.
- Cable Matters Aktif HDMI to DisplayPort Dönüştürücü: Stabilite sunan bir diğer kaliteli seçenek.
- HDMI kablonuzu değiştirirken, yüksek hızlı HDMI kablosu almayı unutmayın.

5. Alternatif Çözüm:
- Eğer mümkünse, DisplayPort çıkışı olan bir HDMI monitör veya adaptör ile uyumlu bir monitör kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu çoğu zaman daha stabil bir çözüm sunar.

Bu adımları izleyerek sorunuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse daha detaylı bilgi için ek yardım almalısınız.