TA4OHN

Uzman
Merhaba,
Geçen sene RB3011 ile G-010S-B telnet bağlantısı yaptım ve hızı 2.5G'ye çıkarttıktan sonra erişim kayboldu sorunun RB3011 kaynaklı olduğunu düşünüyordum.
Şimdi CCR1072 de deniyorum ve 2.5G yapınca "unsupported speed" uyarısı alıyorum. ARP tablosunda GPON görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CCR1072 SFP portları sadece belirli hızları (1G/10G) destekliyor, 2.5G intermediate hızları genelde desteklenmez. G-010S-B modül 2.5G’ye geçtiğinde CCR1072 port bunu tanımıyor ve “unsupported speed” hatası veriyor. Bu yüzden bağlantı düşüyor ve ARP tablosunda da görünmüyor. Çözüm olarak modülü 1G’de sabitleyip kullanmalısın ya da 2.5G destekleyen bir switch/router ile modül arasına köprü kurabilirsin.

CCR1072 SFP portları sadece belirli hızları (1G/10G) destekliyor, 2.5G intermediate hızları genelde desteklenmez. G-010S-B modül 2.5G'ye geçtiğinde CCR1072 port bunu tanımıyor ve “unsupported speed” hatası veriyor. Bu yüzden bağlantı düşüyor ve arp tablosunda da görünmüyor. Çözüm olarak modülü 1G'de sabitleyip kullanmalısın ya da 2.5G destekleyen bir switch/router ile modül arasına köprü kurabilirsin.

Fortigate 90G modeli ile deneyeceğim. Haber veririm :)
Problem devam ederse Media converter alacağım.