Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba.

Eski bir CD var ve içinde CD Player'da oynayacak şekilde yazılmış bir video var. Apple Superdrive CD okuyucu aracılığıyla CD'yi bilgisayarıma taktım ve içine eriştim. MPEGAV klasörü içindeki AVSEQ01 dosyasını açarak videoyu da oynatabiliyorum.

Ekran Resmi 2024-05-11 03.10.37.webp

Sormak istediğim şu.

Bu videoyu MP4 formatına dönüştürüp birine göndermem gerekiyor. Bir yolunu bilen var mı?

Teşekkürler.

Çözüm
Çözümü buldum.

Direkt VLC Player ile dönüştürdüm.

VLC Player'ı açtığımda yukarıdan "Dosya" - "Dönüştür/akıt" yolunu izledim. Üstte AVSEQ01.DAT dosyasını seçtim.

Ekran Resmi 2024-05-11 05.07.10.webp

"Profil seçin" dediği yerden "İsteğe göre uyarla" diyerek manuel ayar yapma kısmına geldim. "Ses kodlayıcı/Çözücü" sekmesinden kodlayıcıyı "MPEG 4 Audio (AAC)" olarak seçtim. (Bunu seçmeniz önemli aksi takdirde videoda ses gelmiyor.)

Ekran Resmi 2024-05-11 05.08.14.webp

Ardından bu pencereyi kapattım ve dönüştürme işlemine başladım. .m4v dosyası haline getirdi. Bu şekilde işimi görüyor. Dilersem istediğim herhangi bir converter ile istediğim formata çevirebilirim bundan sonrasında zaten.
Format Factory'nin Mac versiyonuymuş (aynı mantığa sahip, farklı bir şirket tarafından üretiliyormuş). Windows ortamında Format Factory programı ile her şeyi yapabiliyorum ve ücretsiz ama sizinle paylaştığım programın deneme sürümü ve ücretli sürümü var.

Çözümü buldum.

Direkt VLC Player ile dönüştürdüm.

VLC Player'ı açtığımda yukarıdan "Dosya" - "Dönüştür/akıt" yolunu izledim. Üstte AVSEQ01.DAT dosyasını seçtim.

Ekran Resmi 2024-05-11 05.07.10.webp

"Profil seçin" dediği yerden "İsteğe göre uyarla" diyerek manuel ayar yapma kısmına geldim. "Ses kodlayıcı/Çözücü" sekmesinden kodlayıcıyı "MPEG 4 Audio (AAC)" olarak seçtim. (Bunu seçmeniz önemli aksi takdirde videoda ses gelmiyor.)

Ekran Resmi 2024-05-11 05.08.14.webp

Ardından bu pencereyi kapattım ve dönüştürme işlemine başladım. .m4v dosyası haline getirdi. Bu şekilde işimi görüyor. Dilersem istediğim herhangi bir converter ile istediğim formata çevirebilirim bundan sonrasında zaten.

Çözüm