Makaleler
50
Yer
TR
Esenlikler ve iyi akşamlar forum sakinleri.

Dün gece canım sıkıldı, çekim yapmak istedim fakat bu sefer 3-4 saat çekim yapmak da pek istemedim, ben de optik kusurları işleme sırasında hallederim diye lensi en geniş diyaframına kıstım. Sensörü 120 saniyelik karelerle f/1.7 lenste ışığa boğdum. Bu şekilde Polaris Flare IFN bölgesinde kullandığım 3 saatlik f/2.8'e göre, 2 saat toplam pozlamada 5 saat civarı bir veriye eş değer görüntü aldım. Biraz hile kodu kullandık yani 😉.

1000318595.webp

Gelelim bölgeye: Cepheus yani Kral Takımyıldızı Samanyolu'nun hemen kenarında bulunan IFN tozları ile dolu çok sevdiğim bir bölge. Son derece sönük tozları barındıran bu bölgede geniş açılı bir çalışma gerçekleştirdim.

1000318545.webp

1000318608.webp

1000318609.webp

Gövde: Fujifilm X-S20
Lens: Viltrox 56mm f/1.7
Takip sistemi: Sky-Watcher Star Adventurer 2I Pro paketi, L-braket, top kafa (manuel dithering)
Ayarlar: 120 sn, 640 ISO, f/1.7

Bir galaksinin içinde olduğumuzu unutuyor çoğu insan. Bu IFN bölgeleri Samanyolu diskinin üstünde kalıyor, bu bölgeye Yüksek Galaktik Enlemler (High Galactic Latitudes) denir.

1000318611.webp

Bu tozlar yukarıda kalıyor, diskin üstünde kalıyor yani ön plandaki her seyin arkasında genel olarak.

Elinize sağlık hocam baktıkça hayrete düsüyor insan. İleride bende şöyle güzel bir kamera sistemi dizebilsem güzel olur aslında.

Zamanla olur her şey merak etme. Bunlara cok paralar harcamak yerine ilerleyen zamanlarda 30 bin civarlarına akıllı teleskoplardan alırsın örneğin Seestar S30 gibi. O sana uzun süre yeter, tatmin eder. Elde işlediğin surece mis gibi sonuçlar cikar. Biriktirmeye bak sen. Gönlünce olsun :).