Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Netflix'de nasıl çevirmen olurum? Japonca Korece'den Türkçe veya İngilizceye çevirebilir miyim? Japonca Korece öğrenirsem bunları başka nasıl paraya çevirebilirim sizce?

Netflix'de nasıl çevirmen olurum? Japonca Korece'den Türkçe veya ingilizceye çevirebilir miyim? Japonca korece öğrenirsem bunları başka nasıl paraya çevirebilirim sizce?

Netflix doğrudan çevirmen çalıştırmıyordur anlaşmalı ajanslarla çalışman gerek bunun içinde güzel bir portföyün olmalı. Fansublarda gönüllü çalışıp daha sonradan bir ajansa başvurabilirsin.

Piyasada inanılmaz bir rekabet var. Çoğu kişi yabancı dil öğrenmeye çalıştığından çok çevirmenlik yapacak insan var. Aradan sıyrılıp iş aldığım hiç olmadı. Özellikle yapay zeka nedeniyle çevirmene para vermek yerine gidiyorlar yapay zekaya çevirtenler oluyor. Freelance sitelerinde süründüm uzun süre. Umarım siz başarırsınız ben başaramamıştım.

Piyasada inanılmaz bir rekabet var. Çoğu kişi yabancı dil öğrenmeye çalıştığından çok çevirmenlik yapacak insan var. Aradan sıyrılıp iş aldığım hiç olmadı. Özellikle yapay zeka nedeniyle çevirmene para vermek yerine gidiyorlar yapay zekaya çevirtenler oluyor. Freelance sitelerinde süründüm uzun süre. Umarım siz başarırsınız ben başaramamıştım.
Netflix doğrudan çevirmen çalıştırmıyordur anlaşmalı ajanslarla çalışman gerek bunun içinde güzel bir portföyün olmalı. Fansublarda gönüllü çalışıp daha sonradan bir ajansa başvurabilirsin.
15 yaşındayım öğrenci değişim programıyla Japonya'ya gitmek istiyorum. Bu portföy olur mu bilmem.
@fordark öneriniz var mı hocam?

Portföy nedir?

15 yaşındayım öğrenci değişim programıyla Japonya'ya gitmek istiyorum. Bu portföy olur mu bilmem.

Portföy dediğimiz şey aslında vitrindir daha önceden yaptığın çeviriler çalıştığın ekip gibi şeyler bunları hep biriktir yani karşındakini işinde başarılı olduğuna dair ikna edebileceğin belge niteliğinde. Çevirmenlik aslında basit bir iş değil rekabet çok fazla bu yüzden başta para kazanma hedefinden çok deneyim hedefin olmalı.

Bende seneye Japonya'ya gitmeyi planlıyorum özellikle con etkinliklerinde yeni projem seneye inşallah tamamlanmış bir şekilde götüreceğim :D

Portföy nedir?
1135 TL defter bedeli yatırarak öğrenciliğinizden faydalanarak 5 yıl süreli pasaport alabilirsiniz, biyometrik fotoğraf çekinmeyi unutmayın. Kimliğiniz ve anne babanız ve onların da kimlikleri yanınızda olsun. Hem anne hem baba hem siz imza atacaksınız. İş için başarısız olduğumdan tavsiye veremiyorum ama pasaport konusunda bilgi verebilirim. Pasaport alırsanız kimliğinizde fotoğraf yoksa ya da eskiyse kimliğinizi de değişmeniz lazım çünkü genelde ülkeler kimliği fotoğraflı istiyor. O da 185 tl ücreti.

1135 TL defter bedeli yatırarak öğrenciliğinizden faydalanarak 5 yıl süreli pasaport alabilirsiniz, biyometrik fotoğraf çekinmeyi unutmayın. Kimliğiniz ve anne babanız ve onların da kimlikleri yanınızda olsun. Hem anne hem baba hem siz imza atacaksınız. İş için başarısız olduğumdan tavsiye veremiyorum ama pasaport konusunda bilgi verebilirim. Pasaport alırsanız kimliğinizde fotoğraf yoksa ya da eskiyse kimliğinizi de değişmeniz lazım çünkü genelde ülkeler kimliği fotoğraflı istiyor. O da 185 TL ücreti.

O kadar oldu mu gerçekten yazık ya :( ben 500 TL vermiştim 5 yıllık pasaport için.

Filmlerden ziyade hayatına entegre edersen senin için daha iyi olur, mesela İngilizceyi çok iyi bir seviyede öğrenip yeminli tercümanların şirketinde çalışabilirsin geçenlerde vize başvurusu için bir belgeyi ingilizceye çevirmek için 650 TL para ödedik ki kişi başı en az 4-5 tane belge çevriliyor yurt dışı vizesi için.

Filmlerden ziyade hayatına entegre edersen senin için daha iyi olur, mesela İngilizceyi çok iyi bir seviyede öğrenip yeminli tercümanların şirketinde çalışabilirsin geçenlerde vize başvurusu için bir belgeyi ingilizceye çevirmek için 650 TL para ödedik ki kişi başı en az 4-5 tane belge çevriliyor yurt dışı vizesi için.
15 yaşında olduğum için boş vaktimde yapabileceğim şeyler özgür çalışma saatleri vb istiyorum. Yeminli tercüman nedir?

15 yaşında olduğum için boş vaktimde yapabileceğim şeyler özgür çalışma saatleri vb istiyorum. Yeminli tercüman nedir?

Şimdiden ingilizceye başlarsan 18 yaşından sonra güzel bir mesleğin olabilir, yeminli tercüman: Sözlü ya da yazılı olarak yapılan çeviriler de yasa dışı ya da sahte işler yapmayan görevli (: