Remus Lupin 46

Üstün
Makaleler
1
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Merhaba, çevremde lise yok. Sadece 1 tane düz lise var, oraya da gitmek istemiyorum. Şu an puanımın yettiği en yakın okullara gitmek yarım saat, kırk dakika falan. Normal mi, sizce ne yapmalıyım? Çevremde sadece 1 tane okul varken, gitmek istediğim okulun çevresinde 3 tane meslek lisesi var. Şaka gibi.

Merhaba, çevremde lise yok. Sadece 1 tane düz lise var, oraya da gitmek istemiyorum. Şu an puanımın yettiği en yakın okullara gitmek yarım saat, kırk dakika falan. Normal mi, sizce ne yapmalıyım? Çevremde sadece 1 tane okul varken, gitmek istediğim okulun çevresinde 3 tane meslek lisesi var. Şaka gibi.

Artıyı eksiyi iyi değerlendir. O yolu 4 sene boyunca yaz kış gideceksin geleceksin. 4 sene boyunca ise aynı okulda okuyacaksın. Mümkünse okul kalitesi ve uzaklık arasındaki denge olan bir yere git.

Asıl gitmek istediğim okul 40 dakikamış yürüyerek. 2,5 km yürümek lazım. Belki bisikletle giderim ama bisikleti nereye koyabilirim okulda? İzin verirler mi?

Toplu taşıma yoksa karda ve yağmurda bisiklet sıkıntı çıkarabilir. Onun dışında çoğu okul, okul bahçeşine veya giriş kapısının yakındaki demirlere bidikleti bağlamana izin verir. Gidip sorun ne olur ne olmaz diye.

Benim tavsiyem yürümekten ziyade bisiklet almanız olur, her gün yürümek sizi yorabilir ki zaten 30-40 dakika yol demek her zaman daha erken kalkacaksınız demek. Sınav haftaları geceleri de çalıştığınızı düşünürsek uyuyakalma gibi ihtimalleriniz de var. Bisiklet her türlü işinize gelir.