Hayatındaki her şeyini ama her şeyini etkiler. Evet, topluma göre hareket ediyor gibi hissedebilirsin. Sanki ben, ben değilim de toplum algılarıyla yaşıyor gibiyim hissinde kalabilirsin. O yüzden kendine şunu sormanı istiyorum. "Ben şu an ne istiyorum? Nasıl biri olmak istiyorum?" bu cevaplar çevreden etkilendiğin şeylerle değişebilir ama biz sosyal bir canlıyız. Elbet ki etkileneceğiz bir olay olacak ve düşüncelerimiz değişecek. Başka insanların fikirlerini doğru bulup, onlara katılacağız. Başkalarının hobilerini görüp, özenip biz de aynı hobiyi yapacağız. Bunu hiç kimse değiştiremez. Kimse marjinal biri değil. Kimse sadece kendi düşünceleriyle hareket eden biri değil. Aslında çevre de davranışlarını da çok büyük oranda etkiler. Çevre tarafından ilgi görmüş biri ile ilgi görmemiş bir insanın davranışları farklı olacaktır. Biri insanlara karşı sevgiyle bakarken, hayata daha umutlu bakarken, diğeri topluma ve hayata karşı nefretle bakabilir. Yani davranışlarında çevreden gördüğün davranışlar ve olaylar karşısında değişecektir. Psikolojik rahatsızlıkların çoğu aslında kimyasal dengesizlik diye anılır ama aslında çevre kaynaklıdır. Ekstradan beyin gelişimi yani tam haline gelmesi 25 yaşını bulur. O yüzden kendine sormanı istediğim cümleleri kendine sor ve ne yapmak istiyorsun onu yap.