Cezaevi katipliği vs adliye katipliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Faruk12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 120
Adliyeye kıyasla cezaevi daha rahat olmaz mı iş yükü olarak?
Cezaevi katipliği adliyeye kıyasla daha rahat hocam ve iş yükü daha az ama bu demek değil çok sakin bir yer. Sadece adliyeye göre sakin. Bu arada en zor memurluk bile özelden kat kat iyidir hocam. Hangisi olursa öp başına koy. Bir memur olarak zamanında özelde çok çalıştım. Yapmadığım iş kalmadı. Şimdi adliyenin yoğunluğu gözüme gelmiyor

Ben infaz koruma memuruyum. 48 saat kesintisiz nöbet diye bir şey yok. Normal çalışma düzeni olarak 8.30 - 17.30 zaten. Sana söylenen 24 saat ise en azından bizim kurumdaki katipler için şöyle: Sabah 8.30'da işine gelip akşam 20.30'da çıkıyorsun ancak evine gittikten sonra ertesi gün sabah 8.30'a kadar icapçı oluyorsun. Yani cezaevinde olası bir durum için çağırılma ihtimalin oluyor (tahliye vb). Tabi bu nöbet her gün olan bir şey değil. İnfaz birimindeki memur sayısına bağlı olarak nöbet denk geliyor. Ayrıca nöbetçi olduğun günün ertesi günü sabah değil de öğlen işe geliyorsun. Kurumdan kuruma değişebilir tabi bunlar. Cezaevi katiplerinin bağlı olduğu birim genelde yoğun oluyor tabi. Ayrıca dikte açayım, AI açayım gibi bir durum yok, UYAP bilgisayarlarında çoğu şeyi açman, çalıştırman zor. Ayrıca @Serkan1562 nin dediği gibi bir anda bir ifade alman gerekebiliyor, nöbetçi müdür ya da muhakkik kim ise durun ben bir şunu bunu açayım deme durumun yok Gözünüzü kimse korkutmasın, "kafamızı kaşıyacak vaktimiz yok" gibi bir durum yok. Dönem dönem oluyor aşırı yoğunluklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…