16787

Becerikli
Bildiğiniz gibi şu an zabıt katibi alımı var. Benim puanım 73 normalde yaşadığım şehre başvuru yaparım diye düşünüyordum fakat şu anki alım sayılarına bakınca yaşadığım şehir olan Adana 25 kişi alıyor ve 10 katı kişi klavye sınavına çağrılacak. Geçen senelerdeki alımlara baktığımızda 3 kişi alan şehirler bile KPSS puanı olarak 70"e düşmüş. Bir yandan böyle düşünüp Adana'yı yazmak istiyorum, bir yandan da çok alım olur puan düşmez diye daha çok alım olan İstanbul'u yazmayı düşünüyorum. Şu ana kadar İstanbul'a çok yakındım fakat İstanbul'da olan icra katibi tanıdığım "aşırı zor eve gelip akşam on bire kadar çalışmaya devam ediyorum, müdürümüz gece bir buçukta bile iş yolluyor resmen amele gibiyim" dedi. Bunları duymak benim gözümü bir hayli korkuttu. Bende biliyordum İstanbul'da daha yoğun çalışma temposu olduğunu fakat hiç bu kadar beklemiyordum. Bugün de yine İstanbul'da icra katibi olan bir başkası "ilk 1 sene zordu öğrenene kadar zorlandım ama şu an rahatım masa başı çalışıyorum" dedi. Siz olsanız Adana'ya mı başvurursunuz, İstanbul'a mı? İstanbul'da katip varsa biraz açıklık getirebilir mi?

Aynı ilana ben de 80 puanla başvurdum. İkimiz için de hayırlısı olsun öncelikle. Ama ben yerinde olsam İstanbul'u düşünmezdim bile. Çalışma şartlarından ziyade ev kiraları bile aşırı yüksek oralarda. Ben de Adanalıyım bu arada. Ben Adana'nın sıcağından bıktığım için başka şehir yazdım. Eğer sen Adana'dan memnunsan direkt Adana'yı yaz gitsin.

Aynı ilana ben de 80 puanla başvurdum. İkimiz için de hayırlısı olsun öncelikle. Ama ben yerinde olsam İstanbul'u düşünmezdim bile. Çalışma şartlarından ziyade ev kiraları bile aşırı yüksek oralarda. Ben de Adanalıyım bu arada. Ben Adana'nın sıcağından bıktığım için başka şehir yazdım. Eğer sen Adana'dan memnunsan direkt Adana'yı yaz gitsin.

Ya normalde benim derdim de İstanbul'un kalabalığı, kiraları yoğunluğu falan soru işareti oluşturuyordu. Onunla konuşunca hepsini göze alırım da amele gibi çalışmayı alabilir miyim bilmiyorum. Adana olsa, kira derdim yok, adliyeye çok yakın evim yürüme mesafesinde, iş yükü görece az. Ama sıralamaya girememek var. O da büyük bir risk.

Puanına göre İstanbul daha mantıklı ama dediğin gibi İstanbul da şartlar zor olabilir onu göze alabilmek lazım.

Puanına göre İstanbul daha mantıklı ama dediğin gibi İstanbul da şartlar zor olabilir onu göze alabilmek lazım.

İş yükü beni asıl korkutan olay. Trafik, kalabalık, kiraların yüksek oluşu falan tuzu biberi oluyor. Bir yandan da şöyle düşünüyorum. Madem bu kadar zor, amele gibi çalışıyorsun niye sen tayin istemiyorsun. Normalde icra müdürü olunca zorunlu tayin veriyorlarmış " sen niye başvurmuyorsun" dedim "ben İstanbul'u çok seviyorum vazgeçemem" dedi. O kadar zor olsa kendisi de durmaz gibime geliyor.

İş yükü beni asıl korkutan olay. Trafik, kalabalık, kiraların yüksek oluşu falan tuzu biberi oluyor. Bir yandan da şöyle düşünüyorum. Madem bu kadar zor, amele gibi çalışıyorsun niye sen tayin istemiyorsun. Normalde icra müdürü olunca zorunlu tayin veriyorlarmış " sen niye başvurmuyorsun" dedim "ben İstanbul'u çok seviyorum vazgeçemem" dedi. O kadar zor olsa kendisi de durmaz gibime geliyor.

Sanmıyorum ya iş yükü her yerde vardır. İstanbul'daki katip sayısı da diğer şehirlere göre fazla küçük illerde ise az yine aynı mantık oluyor.

Ya normalde benim derdim de İstanbul'un kalabalığı, kiraları yoğunluğu falan soru işareti oluşturuyordu. Onunla konuşunca hepsini göze alırım da amele gibi çalışmayı alabilir miyim bilmiyorum. Adana olsa, kira derdim yok, adliyeye çok yakın evim yürüme mesafesinde, iş yükü görece az. Ama sıralamaya girememek var. O da büyük bir risk.
Adana'nın Çevre illerine bak bir de istersen. Ben o kadar dikkatli bakmadım.Belki alımı yüksek bir il vardır.

Sanmıyorum ya iş yükü her yerde vardır. İstanbul'daki katip sayısı da diğer şehirlere göre fazla küçük illerde ise az yine aynı mantık oluyor.

Aslında doğru hiç bu açıdan bakmamıştım. İş çok ama katip de çok.

Adana'nın Çevre illerine bak bir de istersen. Ben o kadar dikkatli bakmadım. Belki alımı yüksek bir il vardır.

Neredeyse tüm şehirler en fazla 5 alıyor en yüksek alanlar arasında Adana var 25 kişi ile.