Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ChatGPT yine de bayağı dandik bir AI. Güçlendirilmiş Google arama motoru denilse haksız çıkılmaz. Onun için de bilgileri 2-3 kez kontrol etmek gerekiyor. Malum, araştırmayı bile başaramadığı için.
ChatGPT'nin son 2 versiyonu özellikle 5.2 yılmaz bir politik doğrucu, kendi ütopyasında yaşıyor, amacı doğru çıkarımları yapmak değil kodlandığı sınırları hatalı bile olsa zorla karşısına dayatmak. Saatlerce tartışabiliyor ve dün akşam gerçekten beni bile çıldırttı.
Gemini 3.0 Pro'ya kadar ChatGPT'nin önceki versiyonlarını pek çok açıdan daha iyi olduğunu görüyordum aktif kullandığım için. Sadece fikir yürütmesini istediğim anlarda değil, mevzuat araştırma ve karmaşık hesaplamaları yapma konusunda Gemini 2.0 Pro'dan bariz daha iyiydi. Gemini 2.5 Pro geldi, bazı konularda farkı kapattı ama Gemini 2.5 Pro'nun matematik özürlü olması, demans hastası gibi önemli komutları sürekli çiğnemesi, uzun komutlarda bağlamları kaybetmesi yüzünden yine ChatGPT daha iyi diyordum.
3.0 Pro ile hâlâ bağlam takip etmekte ve geçmiş komutları takip etmekte daha az olsa da sıkıntı yaşıyor ama gerçek araştırma ve matematiksel hesaplamalarda çok büyük oranda ChatGPT'ye denk ya da daha iyi olmuş durumda. Politik doğruculuk oynamak yerine gerçekten fikir yürütecek serbestliği olduğu için de yorum yapma ve görsel işleme konusunda ChatGPT'den çok daha iyi bir hale geldi.
ChatGPT'nin o3 modelini olduğu gibi geliştirmek yerine 5.0 ile başlayan yönelimi ve şimdiki geldiği nokta gerçekten kötü. Hâlâ matematiksel işlemler konusunda Gemini'dan daha çok ChatGPT'ye güveniyorum ama geri kalan her şeyde artık Gemini kullanıyorum.