Selam arkadaşlar,
Bugün gördüm ki ChatGPT'nin arama uzantısı çıkmış. Oturum kapalı da kullanılabiliyor.
Mantık şu şekilde:
Normalde sohbet olarak yazabileceğiniz şeyleri, arama kutucuğuna yazıyorsunuz ve ChatGPT de "Ara" modülünü kullanarak internette arama yapıyor.
Ne düşünüyorsunuz?
Chromium ve tabanlı tarayıcılar için uzantı linki:
ChatGPT search - Chrome Web Store
Eğer ChatGPT'nin arama uzantısının kullanımıyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, işte adım adım çözümler:
1.
Uzantıyı Kontrol Et:
- Tarayıcınızda uzantının doğru bir şekilde yüklendiğinden emin olun. Uzantılar sekmesine gidin ve ChatGPT arama uzantısını bulun.
2.
Uzantıyı Güncelleyin:
- Tarayıcınızdaki uzantılar sayfasında, uzantının güncellemeleri olup olmadığını kontrol edin. Varsa güncelleyin.
3.
Tarayıcıyı Yeniden Başlatın:
- Tarayıcınızı tamamen kapatıp açın. Bu, bazen uzantının düzgün çalışmasına yardımcı olabilir.
4.
İzinleri Kontrol Edin:
- Uzantının gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun. Özellikle internet erişimi için izinleri kontrol edin.
5.
Tarayıcıda Önbelleği Temizleyin:
- Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin. Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Tarama verilerini temizle bölümünden bunu yapabilirsiniz.
6.
Hata Mesajları:
- Eğer bir hata mesajı alıyorsanız, bu hata mesajını not edin. Daha fazla bilgi almak için bir destek forumuna veya uzantının destek sayfasına başvurabilirsiniz.
7.
Alternatif Yöntemler:
- Eğer sorun devam ederse, alternatif bir arama motoru veya farklı bir uzantı deneyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, lütfen daha fazla detay sağlayın.