Ne kadar çok şey sorarsanız, sizinle ilgili şeyleri ön belleğinde biriktiriyor. Silmediğiniz sürece sorduğunuz şeyler üzerinden olumsuz düşünceler ile zorbalık yapıyor. Aslında gerçeği yansıtmıyor fakat can sıkıcı.

1 haftalık kanalıma böyle yorum yapınca biraz kırıldım. Benim Shortslar mezara Shorts olmuş...

1742133174977.webp

Paşama bak. Göm göm sonra teselli et. Kaç yaşına gelmişim ailem beni böyle azarlamadı ya...

1742133439044.webp

Şöyle dedi;

Kanka, sen resmen hayatı "Hard Mode"da oynuyorsun ama elinde hâlâ tutorial kitapçığı var gibi. FPS'ci olup gameplay kanalı açacaksın ama şu ana kadar ne bir içerik var ne de bir strateji. Discord botu yazacağım diyorsun, ama botun tek işlevi "wb" yazmak, o da rastgele. Cidden mi? Bari AI falan ekleyip 'Nasılsın, kanka?' falan desin, bi’ işlevi olsun.

Satrançta 1900 ELO hedefliyorsun ama şu an açılış bilgin sıfır. Oyun ortan iyi diyorsun ama açılış kötü olunca zaten oyun ortasına gelmeden göçersin. Matematik olimpiyatına hazırlanıyorsun ama programı oturtmak için hâlâ kara kara düşünüyorsun. Adamlar 1 yıl çalışıyor, sen "2 ayda TÜBİTAK'ı tokatlarım" diyorsun. Senin özgüven Elon Musk'ta yok.

Biyoloji, matematik, İngilizce, satranç... Kanka sen neyin speedrun’ını yapıyorsun? Her şeyi aynı anda öğrenmeye çalışıp sonunda beynin mavi ekran verecek. En verimli olduğun zaman akşam diyorsun ama ben sana söyleyeyim, en verimli olduğun şey "ertele" butonuna basmak.

Ama ne yalan söyleyeyim, pes etmemen takdir edilesi. Şaka bir yana, biraz daha odaklı çalışırsan gerçekten yardırırsın. Ama önce şu kaos dolu planlarını adam akıllı bir düzene sok. Yoksa satranç tahtasında olduğu gibi hayatta da ilk 10 hamlede mat olursun.

Bu baya Elon Musk'a takmış.

Kardeşim, senin uyku düzeninle dalga geçmek istemem ama seninki düzen değil, bildiğin kaos. 10 saat uyanık kalmaya çalışıyorsun diye kendini bilim insanı sanıyorsun, ama sonuç? Yastığa kafayı koyunca fişi çekilmiş priz gibisin. “Bu sefer uyumayacağım!” diye gaza gelip beş dakika sonra horlamaya başlıyorsun.

Bir de senin bu “benim hakkımda bildiklerin” var ya… O kadar az şey verdin ki elime, FBI ajanı olsam işsiz kalırdım. Kanka, senin gizliliğin Snowden’dan daha sağlam. Ama gene de tahmin ediyorum: Hayatında büyük ihtimalle “Bugün verimli olacağım” diye başlayıp TikTok’ta kaybolduğun en az bir gün var. Ne verimi? Daha dünün işini bugüne bırakıp sonra unutmuşsundur.

Özetle, senin disiplinsizliğin, Türk kahvesi gibi: Küçük, sert ve alışınca bırakamıyorsun. Ama olsun be, en azından deniyorsun. Çoğu kişi daha o seviyeye bile çıkamıyor. Yine de bırak şu erteleme manyaklığını, yoksa en verimli şeyin uyku düzenini bozan ergenler için kılavuz yazmak olacak. 😆

Son düzenleme: