ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
En son ilk çıktığında kod falan yazdırıyordum başarısızdı. Şu anda gelişme katetti mi? Veyahut da kod hata analizi vs. yapabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an fena değil. Ama bu biraz da senin girdiğin promptla da alakalı. Yapay zekâyı bazen Unity için kullanıyorum. Bana göre claude daha iyi bu konuda ChatGPT'ye kıyasla. Diğer dallarda nasıl bilmiyorum, isterseniz deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar bilgi verip ne istedigine bagli. Sifirdan cok ust seviye bir sey isteyemezsin. Ama ust seviye bilgiyi kendin verip biraz daha ustunu alabilirsin. Kod analizinde Claude baya iyi. Code review, PR'lara atilan comment'lerin cozulmesi vs. cogu seyi yapiyor. Ama ben GPT 4.1 kullaniyorum. Bence cok iyi calisiyor.

Ben kod yazarken genelde zamandan tasarruf etmek için ChatGPT’yi kullanıyorum. Ne istediğini detaylıca ve nasıl yazacağını anlatırsan, tam kıvamında kod veriyor. Hata analizi konusunda da bence oldukça başarılı. Her şey verdiğin detay seviyesine bağlı aslında. Bu yüzden ben gayet memnunum; Cursor, Copilot, Claude, DeepSeek gibi araçları kod yazma kısmında pek kullanma ihtiyacı hissetmedim. Claude ise özellikle web tasarımı konusunda çok iyi, o tarafta ilham almak için onu kullanıyorum.

En son ilk çıktığında kod falan yazdırıyordum başarısızdı. Şu anda gelişme katetti mi? Veyahut da kod hata analizi vs. yapabilir mi?

Hocam kod hata analizi yapıp size bunu çözümünü söylüyor ancak bazen verdiği çözüm farklı hatalara sebep olabiliyor. Şu aralar görsel roman oyunu yapmak için Renpy ve Visual Studio Code kullanıyorum, haliyle çok karmaşık bir iş değil ancak yeni sistemler denediğim için beklemediğim hatalar alabiliyorum. Hatayı çözemediğim durumlarda hata kodunu ChatGPT'ye attığım oldu birkaç kere ve verdiği çözüm önerileri çok daha farklı hatalara sebep oldu. Bu yüzden artık sadece anlamadığım karışık hatalarda kendisinden yardım almayı deniyorum. Başarılı olduğu kadar başarısız olduğu zamanlarda oluyor yine. Ama işe yarar.

Bazı özel durumlarda kendisinden yardım alıyorum. Ancak ana görevi bir yapay zekaya yaptırmanızı asla önermiyorum. Kaldı ki denemek amacıyla birkaç kod yazmasını istemiştim. SQL Inject, XSS exploit gibi riskleri olan bol bol kodlar yazmıştı arkadaş.

Bazı özel durumlarda kendisinden yardım alıyorum. Ancak ana görevi bir yapay zekaya yaptırmanızı asla önermiyorum. Kaldı ki denemek amacıyla birkaç kod yazmasını istemiştim. SQL ınject, XSS exploit gibi riskleri olan bol bol kodlar yazmıştı arkadaş.

Evet güvenlik açısından gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor. Yazdırılan kodlarda bu tür riskleri mutlaka göz önünde bulundurmak gerek. Çalıştığım yerde bir büyüğümün arkadaşı, insanlara web sayfası üzerinden hizmet sunduğu bir siteye sahipti. Bir sabah uyanıyorlar ve site reklamlarla dolmuş.

Sorunu gece boyunca çözmeye çalışmışlar. En sonunda sitede kullanıcıların dosya yükleyebildiği bir bölümde, dosya uzantılarının kontrol edilmeden sunucuya yüklendiğini fark etmişler. Saldırgan da bu açıklıktan faydalanarak sisteme sızmış.

Arkadaşı, bu kısmın kodunu gece ChatGPT'ye yazdırdığını ve dikkat etmediğini söylemiş 😅. Bu yüzden yazdırdığımız kodlarda güvenlik önlemlerine özellikle dikkat etmek gerek. :D