ChatGPT içeriğine izin verelim mi?

• Evet

Oy: 110 30,7%
  • Hayır

Oy: 248 69,3%

• Oy verenlerin toplamı
    358
  • Anket kapandı .
Şahsen yeri geldiğinde ChatGPT ile rapor dahi yazıyoruz ve ChatGPT'nin bir şeyin yapımını adım adım öğretmekte çok başarılı olduğa inanıyorum. Bu sebepten ötürü AI ile oluşturulan içeriklere forumda izin verilmesi bence faydalı olabilir ancak içeriğin sorumluluğuna almak şartıyla.

İçeriğin sorumluluğunu almaktan kastım ise şu; içeriğin doğru, bilgilendirici insan katkısı ve kontrolü bulunduğunun, hatalı durumda ise normal bir uyarıdan daha büyük bir ceza alacağının kabulü.

Bu durumlarda bence böyle bir içeriği reddetmek için sebep göremiyorum.

Yapay zekayı kullanmayı bilirseniz virüsleri tespit eden program bile yazabilirsiniz.

Case by case ilerlemek daha iyi bu konuda. Biri gider kendi yazdığı makaleyi, incelemeyi ya da rehberi ChatGPT ile düzenler daha iyi hale getirir. Diğeri gider direkt sorduğu soruya gelen cevabi, kendi herhangi bir katkısı olmadan buraya kopyala/ya pistir yapar. İki senaryo birbiriyle ayni değil ve ayni şekilde değerlendirilmemeli bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anket kapanmış, demokrasiyi uygulayacak mıyız?
Sorduğumda bu şekilde yanıt aldım. Kendini yapay zeka zannedip o ağızla cevap yazanlar ortalıkta cirit atabiliyor.

ChatGPT muhabbeti ne oldu? Anket açıp üyelere sorsanız bu konuya yapay zekanın ürettiği metin derler bence.
ChatGPT konusunda kesin bir yasak yok. Sürekli kullananlara uyarı veriyoruz.