Kadir

Başarılı
Başlarken beni zor düşürmesine yönelik promptları girdim ve beni müthiş şaşırttı. Bayağı bakış açısı kattı bana. 2 saat su gibi geçti. Bence en başta girdiğim promptlara göre bunu yapsa da yapay zekanın bunu yapması müthiş. Hayatta kimse fikirlerimi bu kadar iyi sorgulayıp beni tartmamıştı gerçekten. Video oluşturmaktan çok daha büyük bir. Aranızda benim gibi yapan varsa onların da görüşlerini okumak isterim.

Yapay zekanın bir bilinci ya da hayatın gerçek sorunları hakkında bir derdi var mı ki ben onunla felsefi sorular hakında konuşayım? Ya da felsefe dediğiniz; bilmek eyleminden ziyade, bilinmezler hakkında dedikodu mu?

Ne sordunuz da ne cevap verdi mesela?

Son düzenleme:
Yapay zekanın bir bilinci ya da hayatın gerçek sorunları hakkında bir derdi var mı ki ben onunla felsefi sorular hakında konuşayım? Ya da felsefe dediğiniz; bilmek eyleminden ziyade, bilinmezler hakkında dedikodu mu?

Ne sordunuz da ne cevap verdi mesela.

Senin için felsefe insanların derdini anlamak ya da anlatmak mıdır? Ne sordunuz derken benim fikrime göre değişen görüşlerime göre beni zorlayacak ikilemlerde bırakan ya da çelişen noktalarıma bayağı güzel değindi hem de yeni konular açarak bu kısmı beni etkiledi.

GPT ile dini, siyasi, savaşlar hakkında her türlü bilgi hakkında bir insanla konuşuyor gibi konuşabiliyorum. Bu özellikle Türkiye'de insanlarla yapamayacağim bir şey olduğu için çok hoşuma gidiyor.
Eğer bulursam sohbetlerden birini paylaşacağım.

Bekliyorum hocam.

Senin için felsefe insanların derdini anlamak ya da anlatmak mıdır?

Tâbii ki yoksa beyhude bir uğraş olmaz mı? Felsefe dediğiniz, manevi olan kavramların netleştirilebilmesi ile ilgili bir çabadır. Yoksa, kişisel düşünceler herkes için gayet savunulabilirdir. İnsanlar ki bunlar, dertlerine derman ararlar ve derman için kavramların sabitliğine ihtiyaç duyarlar.

Bir tartışma içinde, ikinci taraf insan değilse; o tartışma, insanın kavramı anlama noktasında bir veri değildir. Chat GPT'nin esas aldığı kaynakların değerlendirilmesi elzemdir.

Son düzenleme:
Tâbii ki yoksa beyhude bir uğraş olmaz mı? Felsefe dediğiniz, manevi olan kavramların netleştirilebilmesi ile ilgili bir çabadır. Yoksa, kişisel düşünceler herkes için gayet savunulabilirdir. İnsanlar ki bunlar, dertlerine derman ararlar ve derman için kavramların sabitliğine ihtiyaç duyarlar.

Bir tartışma içinde, ikinci taraf insan değilse; o tartışma, insanın kavramı anlama noktasında bir veri değildir. ChatGPT'nin esas aldığı kaynakların değerlendirilmesi elzemdir.

Zaten bu düşünceleri chat gbt kendi bulmuyor. Söylediği her şey de bir insanın düşüncelerinden ibaret. Daha önce hiç bulunmayan bir sonucu bulamıyor. Burada beni etkileyen şey böyle bir sistemin kurulabilmesi. Chat gbt ye robot olarak bakmıyorum o yüzden. Konuşurken tartışmadan daha çok benim görüşlerimi mükemelleştirmeye yönelik konuşmalar oluyor genelde karşıt görüş olarak değil.

@Kadir, ne konuştunuz da ne cevap verdi? Onun üzerinden ilerlersek daha sağlıklı olur gibi. Yoksa, Chat GPT güzellemesi gibi duruyor.

Chat GPT'ye sizin sorduğunuz soru nedir? Onun verdiği cevap nedir?

Son düzenleme:
GPT ile dini, siyasi, savaşlar hakkında her türlü bilgi hakkında bir insanla konuşuyor gibi konuşabiliyorum. Bu özellikle Türkiye'de insanlarla yapamayacağim bir şey olduğu için çok hoşuma gidiyor.
Eğer bulursam sohbetlerden birini paylaşacağım.

Sorulara düzgün cevap vermiyor kimseyi üzmemek için uğraşarak cevap veriyor eğer bir şeyde o görüşte olduğunuzu söylerseniz ona göre karşısında olduğunuzu söylerseniz ona göre cevap veriyor. İslam'la ilgili şüpheli bir ayet sor mesela Türkiye'de yaşadığın ve Müslüman olma olasılığının yüksek olduğu için ona göre cevap veriyor. Yok ben Müslüman değilim olduğum konumdan böyle bir genelleme yapman beni üzdü falan deyip sjwliği sjwlikle cevaplarsan objiktife yakın cevaplar anca veriyor.

Bildiğim kadarıyla:

ChatGPT düşünmez, sadece veriler ışığında sana bir şeyler söyler. Yani felsefi bir şeyler yapması imkansız.

Başlarken beni zor düşürmesine yönelik promptları girdim ve beni müthiş şaşırttı. Bayağı bakış açısı kattı bana. 2 saat su gibi geçti. Bence en başta girdiğim promptlara göre bunu yapsa da yapay zekanın bunu yapması müthiş. Hayatta kimse fikirlerimi bu kadar iyi sorgulayıp beni tartmamıştı gerçekten. Video oluşturmaktan çok daha büyük bir. Aranızda benim gibi yapan varsa onların da görüşlerini okumak isterim.

GPT'yi felsefi anlamda beğenmiyorum. Bence DeepSeek bu konuda çok daha iyi. Aşağıdaki konunun belirli yerlerini DeepSeek ile tartışarak yaptım mesela.

Ek: Deepseek'te öyle aman aman bir yeterliliğe sahip değil. Orta seviye psikoloji bilgisi ve giriş-orta arası felsefe biliyor sadece.