Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
İkisi de ücretsiz sürüm. ChatGPT daha hazır bilgiyi direkt verirken; Gemini araştırıyor ve üniversite raporu tarzında veriyor. Gemini'de ek olarak kendi düşündüklerini detaylı yazdığı rapor kısmından okuyarak daha da fazla bilgi alabilirsiniz. Çünkü Gemini'de "detaylı sun" demezseniz özet olarak bilgileri veriyor.

Sonuç: Doğru konuşturmasını bilirseniz Gemini daha iyi gibi. Sizin fikirleriniz neler?

ChatGPT: https://chatgpt.com/share/68e122ec-d5b4-8008-a127-e8f14ee8e271

Gemini: https://g.co/gemini/share/58533de4e4bc

Prompt'ların çalışma mantığını anlayabilirseniz en iyi çalışan bence açık ara Gemini, telefonumla uyumlu çalıştığı için Gemini'ı daha aktif kullanıyorum.

Ben de daha çok Gemini'ı kullanıyorum. ChatGPT'ye bir şey soruyorsun, sorduğun cümledeki 1 kelimeye odaklanıyor ama sorduğun şey ile alakası bile yok. Gemini ise sorduğun şeyi bütünüyle ele alıp düzgün sonuç ve kaynak paylaşıyor. Gemini'da edindiğim bilgi neticesinde araştırma yapınca da Gemini'ın daha tutarlı olduğunu gözlemliyorum. ChatGPT'nin yazdıklarını aratınca konuyla alakalı bilgiyi edinmem daha fazla zaman alıyor.

Gemini 2.5 Pro'nun onde oldugu tek konu muhakeme yetenegi onda da ufak bir farkla onde. Ote yandan ozellilkle matematiksel hesaplamalar, finans ve kodlama konularinda GPT 5 cok daha iyi sonuc veriyor. Bunu da ben demiyorum bu arada Claude, Sonnet 4.5'u tanitirken yaptigi benchmark karsilastirmasinda yer verdi. Gemini'nin bence bariz olarak onde oldugu tek konu GPT gibi kati sinirlar icerisinde kalmamasi. Tabi Gemini 2.5 Pro cikali epey oldu. 3.0 versiyonu gelirse muhtemelen 10 parametrenin 9'unda GPT 5'i gecer gibi.

Gemini 2.5 Pro'nun onde oldugu tek konu muhakeme yetenegi onda da ufak bir farkla onde. Ote yandan ozellilkle matematiksel hesaplamalar, finans ve kodlama konularinda GPT 5 cok daha iyi sonuc veriyor. Bunu da ben demiyorum bu arada Claude, Sonnet 4.5'u tanitirken yaptigi benchmark karsilastirmasinda yer verdi. Gemini'nin bence bariz olarak onde oldugu tek konu GPT gibi kati sinirlar icerisinde kalmamasi. Tabi Gemini 2.5 Pro cikali epey oldu. 3.0 versiyonu gelirse muhtemelen 10 parametrenin 9'unda GPT 5'i gecer gibi.
GPT5'de ücretsiz hali çok hızlı doluyor.