techsmith

Başarılı
ChatGPT, erişim iznim olmamasına rağmen Windows dosyalarına erişti. Bu bir güvenlik açığı değil mi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Windows Store'dan indirmiştim uygulamayı.

Ekran görüntüsü 2026-10-05 172409.webp

Ekran görüntüsü 2026-10-05 172500.webp

Ekran görüntüsü 2026-10-05 172519.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştırdığı komutu sorarak veya son resimde üstteki oka basarak neyi çalıştırdığını görüp atabilir misiniz?

ChatGPT, erişim iznim olmamasına rağmen Windows dosyalarına erişti. Bu bir güvenlik açığı değil mi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Windows Store'dan indirmiştim uygulamayı.

Eki Görüntüle 283666

Eki Görüntüle 283667

Eki Görüntüle 283668
O ne ki, birkaç ay önce, internete çıkış izni olmayan yapay zeka kendi kendine zincirlerini kırıp, nükleer savaş başlatmaya ramak kala yakalandı (ya da bilinçli olarak mı bırakıldı? Senaryo farklı mıydı acaba!).

Bu tip işler için aslında sanal makine falan kullanmak lazım, herkesin bilgisayarına öyle veya böyle sızılıyor belli, yapamıyorsanız da iş bilgisayarınız ile kişisel bilgisayarınızı ayıracaksınız. İlle yapay zeka lüzumsa kişisel bilgisayarınızda Local LLM kullanın günlük ıvır zıvır sorular için.

BitLocker ya da daha üst düzeyde olan disk şifrelemeleri işe yarar mı? Genel olarak sordum sadece yapay zekâ için değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarda izin verme sınırları vardı, ona göre ayarlanabiliyor. Ben yerel LLM kullanıyorum, her yetkisi var.