18251

Becerikli
ChatGPT kullanırken sürekli en yüksek modelde oluyor ve yazışma yarıda kalıyor, düşük modelle sohbet et diyor, yeni sohbet açıyor falan. Sürekli ücretsiz olan modele nasıl geçiş yaparım, arayüzünden bulamadım (sitesinden kullanıyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz planda varsayılan model seçimi yapılmıyor.

Yapabilseydiniz bile farklı platformlarda ücretsiz kullanabileceğiniz birçok model GPT-4o mini'den kat kat daha kaliteli.

Ücretsiz planda varsayılan model seçimi yapılmıyor.

Yapabilseydiniz bile farklı platformlarda ücretsiz kullanabileceğiniz birçok model GPT-4o mini'den kat kat daha kaliteli.
Ben genel olarak gemini kullandım ama çok aptal geldi kayitli bilgilerine 3-5 bişey girdim her o konuda bağımsız soru soruyorum sürekli kayıtlı bilgilerdeki konuya bağlıyor.

Mesela ben telefon karşılaştırması istedim konuyu bitiriyor veya konu arasında sürekli -ben davinci resolve kullanıyorum mesela onu kayıtlı bilgiye girmiştim- onu dile getiriyor ama mesela gpt bunu tadında yapıyordu.

Birde gemini çok balık hafızalı 2 mesaj önceki konuyu unutuyor ve sıfırdan gereksiz yere ben bida yazacağım şeyi baştan alıyorum.

Birde deepseek denedim ama oda çok tatmin etmedi.

Bunların olmadığı tarz bir yapay zeka öneriniz varsa açığım

Varsayılan model seçimi yapılamıyor ama sohbete bir ek fotoğraf vs eklemezsen eski modelle sonsuza kadar devam edebilirsin.

Bunların olmadığı tarz bir yapay zeka öneriniz varsa açığım.

Gemini'nin Pro Preview versiyonunu denedin mi daha iyi gibi ama bir süre sonra oda ChatGPT'nin ücretsiz yeni modeli gibi yapıyor kendini.
Gemini'yi beğenmemişsiniz ama bence çok güzel.

Varsayılan model seçimi yapılamıyor ama sohbete bir ek fotoğraf vs eklemezsen eski modelle sonsuza kadar devam edebilirsin.

Gemini'nin Pro Preview versiyonunu denedin mi daha iyi gibi ama bir süre sonra oda ChatGPT'nin ücretsiz yeni modeli gibi yapıyor kendini.
Ya bu dediğim sebepler harici çok iyi. Mesela sınırsız resim üretme potansiyeli var ücretsiz veriyorlar. Veya istediğimiz kadar galeriden fotoğraf seçip yüklüyoruz analiz ediyor. Bu konuda ücretsiz en iyisi Gemini ama dediğim gibi balık hafızalı ve bazen de gereksiz aptal cevaplar veriyor. Evet yapay zeka hata yapabilir ama GPT vs bu kadar kötü değil. Bazen Gemini çok sinir bozucu oluyor.

Ayrıca Gemini Preview ne oluyor?

Bakın mesela soruyor takılmayın sadece ekran kartı karşılaştırması istedim. Doğal olarak bana benim onun sitesine gidip "kayıtlı bilgiler" kısmında olan bilgisinden sistem bilgimi ve gelecekteki sistem toplayacağım bileşenlerden o ekran kartının besleyip besleyemeyecegini söyledi buraya kadar normal. Ama "kayıtlı bilgide" sadece DaVinci Resolve 19 kullanıyorum. Yazmasına rağmen gidip bana 2 3 tane YouTube videosu izle diyor hani rahat açabilir diyebilir başka şeyler diyebilir veya demez direkt kart karşılaştırmasına geçebilirdi? Ama GPT öyle değil direkt konuya giriyor ve aşırı aşırı nadir şekilde eski bilgileri bağdaştırıyor ve bağdaştırırkende doğru ve kararında yapıyor. Ayrıca eskiden 2.5 flash Gemini kullanırdım o daha kötüydü. 2.5Pro biraz gec cevap veriyor. Yine de sorun ayni. Sinir bozucu. Gereksiz mesaj yazıyor yani demek istediğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250703_025525_Google.webp
    Screenshot_20250703_025525_Google.webp
    535,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Ayrıca Gemini Preview ne oluyor?
Gemini Preview yani test aşamasındaki sürümü deneyin demek istedim.

Bakın mesela soruyor takılmayın sadece ekran kartı karşılaştırması istedim. Doğal olarak bana benim onun sitesine gidip "kayıtlı bilgiler" kısmında olan bilgisinden sistem bilgimi ve gelecekteki sistem toplayacağım bileşenlerden o ekran kartının besleyip besleyemeyecegini söyledi buraya kadar normal. Ama "kayıtlı bilgide" sadece DaVinci Resolve 19 kullanıyorum. Yazmasına rağmen gidip bana 2 3 tane YouTube videosu izle diyor hani rahat açabilir diyebilir başka şeyler diyebilir veya demez direkt kart karşılaştırmasına geçebilirdi? Ama GPT öyle değil direkt konuya giriyor ve aşırı aşırı nadir şekilde eski bilgileri bağdaştırıyor ve bağdaştırırkende doğru ve kararında yapıyor. Ayrıca eskiden 2.5 flash Gemini kullanırdım o daha kötüydü. 2.5Pro biraz gec cevap veriyor. Yine de sorun ayni. Sinir bozucu. Gereksiz mesaj yazıyor yani demek istediğim.

Evet sorunu anladım zaten ama bunu komutlarınızla sadeleştirebilirsiniz örneğin ben senden video falan istemiyorum bana karşılaştırmanın sonucunu ver demelisiniz. Başka yolu yok gibi gözüküyor. Veya sohbette ek kullanmayıp direkt olarak sadece yazı olarak kullanırsanız ücretisiz yeni bitse bile eskiden devam ediyor.

Evet sorunu anladım zaten ama bunu komutlarınızla sadeleştirebilirsiniz örneğin ben senden video falan istemiyorum bana karşılaştırmanın sonucunu ver demelisiniz. Başka yolu yok gibi gözüküyor. Veya sohbette ek kullanmayıp direkt olarak sadece yazı olarak kullanırsanız ücretisiz yeni bitse bile eskiden devam ediyor.
Şimdilik deepseek kullaniyorum baya güzel sanırım sınırsız resim atabiliyorux şuana kadar hata vermedi. Tek sıkıntı kayıtlı bilgiler tarzinda nir yeri yok. Birde resim çizemiyor ama açıkçası çokda lazim degil. Yinede teşekkürler hocam