Superuser do 62

Uzman
Makaleler
4
ChatGPT'nin Free ve Go planlarında reklam gösterimi devreye girecek. Tabii ki bu reklamları siz veri paylaşımını kapatsanız bile sizden aldığı veriler ile yapacağını bildiğinizi varsayıyorum.

Orijinal Metin:

Merhaba X,

ChatGPT'de reklamları kullanıma sunuyoruz. Reklamların işleyiş şekli ve reklam deneyiminizi nasıl yönetebileceğiniz hakkında bilgi eklemek üzere Gizlilik Politikamızı güncelliyoruz.

Değişiklikler

Free ve Go planlarında reklam gösterilebilir. Plus, Pro, Enterprise, Business ve Education planlarında reklam bulunmaz. Reklamsız seçenekler sunulmaya devam edecek.

İlk aşamada reklamlar kişiselleştirilmeyecek. Reklamları, ChatGPT sohbetinizde o anda konuşulan konuyu ve genel konumunuz ile cihaz türünüz gibi sınırlı bağlamsal bilgileri kullanarak seçiyoruz. Bu reklamları seçerken geçmiş sohbetlerinizi veya bellekteki kayıtlarınızı kullanmıyoruz.

ChatGPT'de gösterilen reklamların etkililiğini ölçmek ve artırmak için görüntülediğiniz veya etkileşimde bulunduğunuz reklamlarla ilgili bilgileri kullanıyoruz. Reklamverenlere yalnızca reklamlarının performansına ilişkin toplam görüntüleme veya tıklama sayısı gibi genel bilgiler sağlanır.

Değişmeyenler

Reklamlar, ChatGPT'nin size verdiği yanıtları etkilemez. Reklamlar her zaman açıkça etiketlenir ve ChatGPT yanıtlarından görsel olarak ayrılır.

Kişisel bilgileriniz ve ChatGPT ile yaptığınız konuşmalar gizli kalır, reklamverenlerle paylaşılmaz. Reklamverenler sohbetlerinize, sohbet geçmişinize, bellekteki kayıtlarınıza veya kişisel bilgilerinize erişemez.

Verilerinizi nasıl koruduğumuz bilgisi de dahil olmak üzere ChatGPT'deki reklamlar, reklamsız deneyim için seçenekleriniz ve gizlilik kontrollerimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Teşekkürler,

OpenAI Ekibi​

Ücretsiz ve Go sürümünde reklam olacak, Go sürümü zaten ücretsiz sürümündeki limitleri arttıran bir paket, reklam çıkması bence onda da normal. Plus ve diğer paketlerde reklam olmayacak.
Normal falan değil bence. Para veriyorum sonuçta. Limitleri arttırsınlar, Go paketini kaldırsınlar, sadece bedavada reklam olsun, bir şey demezdim. Ama Go'ya para verip reklam görmeyi kabul etmem, ben şahsen.

Google mal da Free modelde görüntü üretmeye, görüntü göndermeye kısıtlama koymuyor ve reklam koymuyor. GPT-5'le konuşmak yakın bir zamana kadar sınırlıydı, şimdi sınırsızlaştırdılar fakat bir tane dosya/görüntü attığımız an o görüntünün olduğu konuşma bitiyor ve belirli bir süre boyunca hiçbir konuşmaya ek gönderemiyoruz.

GPT'in reklam alması, ürün tavsiyesi konusundaki kararlarını farklı bir şekilde etkiler mi? Bu aslında kafamdaki bir soru.

Hem para vereceğim hem de reklam göreceğim ha. Kapitalizm diyecek bir şey yok.
Biraz okusak keşke.

GPT'in reklam alması, ürün tavsiyesi konusundaki kararlarını farklı bir şekilde etkiler mi? Bu aslında kafamdaki bir soru.
AI manipülasyonu zaten şu an bir iş modeli halinde. Birisi ihtiyacı olan bir şeyi internete yazdığında direkt ilk satırda çıkan Gemini açıklama satırına reklam koymak için markalar sıraya girmiş halde ki iyi de çalışıyor ben genelde orayı kullanıyorum.

Gerek var mıydı? Zaten çok yüksek ücretlere abonelik satılırken reklam saçmalık olmuş. En azından Türkiye'ye özel bir fiyatlandırma gelse iyi olur. 1.000 TL yanlış hatırlamıyorsam Plus aboneliği aylık. Aylık 100 TL civarı bir ücret olsa millet alabilir. Hem şişe fiyat hem de reklam. İyiymiş. Biz Google Gemini'den devam.

Google mal da Free modelde görüntü üretmeye, görüntü göndermeye kısıtlama koymuyor ve reklam koymuyor. GPT-5'le konuşmak yakın bir zamana kadar sınırlıydı, şimdi sınırsızlaştırdılar fakat bir tane dosya/görüntü attığımız an o görüntünün olduğu konuşma bitiyor ve belirli bir süre boyunca hiçbir konuşmaya ek gönderemiyoruz.
Koyuyor sadece sen algılayamıyorsun. Sanıyor musun ki bir ürün bakarken karşına çıkan açıklama satırları, marka isimleri sahih ve tarafsız? Ilık ılık seni istedikleri yönlendirmek için anahtar bilgi gösteriyorlar ekranda. Şu markaların babasının hayrına bir şey yapmayacağını ne zaman öğreneceğiz? Bir yerde bir ürün ücretsiz ise ürün biziz bunu söylemek zorunda kalmayalım artık. Google dediğin firma yaralı parmağa işemez işine gelmese.