Dün sorunsuz sıkıntısız çalışan araba bugün çalışmadı, kontağı çevirince garip garip sesler gelmeye başladı. CD giriş yeri radyo tuşlarının olduğu kısmın tam arkasından zorlanan devre elemanlarının cızırtılı sesi geldi ve önümdeki gösterde code 84 yazdı. Tabi telaşlanmamak elde değil internetten baktığımda en genel sorunun motor yakıt besleme sistemi hataları olduğunu gördüm.
Aynı gün tamirci geldi şöyle bir baktı, aküyü değiştirdi gitti. Sorun çözüldü
Yani acaba neresinde ne sorun var diye baya sıkıntıya girmiştim akü ölmüş ve arabadan anlamadığım için aküyü kontrol edememiştim araca uygun akü değilmiş böyle ufak tefek bir şey boyutu da küçük kuvveti de. Tamirci de şaşırdı ve söyledi bu akü araca uygun değil diye. Kendi arabasının arkasından daha büyük bir akü çıkardı aracıma taktı kaldığım yerden devam ettim gözle görülür fark olarak araç arada bir çekişten düşüyordu yokuş yukarı zorlanıyordu hani aküyle ne alakası var diyeceksiniz ama sanki onlar da azaldı gibi.
Herkeste aynı sorun olmayabilir bu kod 84'ün bir ton dalı var çözüm adımlarından birisini paylaşmak istedim diğer hatalar farklı şekilde seyredebilir benimki gibi normal kullanırken bir anda ne olduğunu anlamadan hiçbir ikaz ışığı vermeden araba çalışmazsa büyük ihtimal akü ile alakalıdır. Bitmiş mi yoksa ölmüş mü ustasına kontrol ettirmek gereklidir vesselam.
Aynen onu söyledi yeni taktığı yeşilimsi bir renkti eskisine bak dedi baktım kapkaraydı. Bir de eskisi arabayla uyumsuz küçük bir aküydü işte her işin bir ilmi var bilgisayar gibi değil ki her parçasını bilesin alırken kendinden emin olasın.