Yer
Kaer Morhen
Özgür Özel az önce Saraçhane'de "Tüketim Boykotu" listesini paylaştı.
• EspressoLab
• D&R
• Idefix
• Demirören AVM
• Kilim Mobilya
• Ülker
• Türk Petrol
• Milangaz
- Likitgaz
• İhlas Ev Aletleri
• ETS Tur
• Milli Piyango
• Misli. com
• İddia. com
• Misli

"Bu markaları protesto edin ama sakın ha burada çalışan emekçilere bir şey demeyin. Herkes ekmek derdinde." CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu sözlerle boykot listesini paylaştı.
CHP Lideri Özgür Özel'in boykot çağrısı yaptığı markalar:
• EspressoLab (Sadece bir kez içmiştim, evde yapın vallahi daha iyi.)
• D&R (Sadece kitap bakılır, kitap alınmaz. Gereksiz pahalıydı hep)
• Idefix
• Demirören AVM
• Kilim Mobilya
• Ülker (Halk sağlığı ile gündemdeydi, 1 yıldır zaten ürünlerini almıyorum.)
• Türk Petrol
• Milangaz - Likitgaz
• İhlas Ev Aletleri
• ETS Tur
• Milli Piyango (Zaten çıkmıyordu :D)
• Misli. com
• İddia. com
• Misli
https://x.com/CHP_iletisim hesabı üzerinden paylaşımları takip edebilirsiniz, her marka için ayrı Tweet var tek tek eklemiyorum buraya. Ayrıca Özgür Özel'in konuşmalarına 5 dakikanızı ayırıp dinleyin, çok güzel anlatmış boykot sebeplerini. Kaynaklarda var. İsteyen Ekrem İmamoğlu'nun yayından geriye sarıp de izleyebilir (https://x.com/i/broadcasts/1LyxBWYlwpbKN)

Boykot " YandaslarBoykot Listesi " detaylı ve geniş liste üstteki biraz az.
Bu gibi çok farklı siteler oluşturuldu. En doğrusu resmi açıklamalarda belirtilen markalara boykot uygulamak. Kimin ne için yaptığını bilmediğimiz sitelere itimat etmek mantıklı değil. Sırf marka sayısı az diye resmi açıklamalara değil diğer kopya sitelere yönelmek mantıklı değil. Ayrıca yarından itibaren "boykotyap.com" üzerinden resmi olarak boykot markaları görüntüleyebileceğiz.

Boykot " YandaslarBoykot Listesi " detaylı ve geniş liste üstteki biraz az. Boykota uyup uymamak sizin tercihiniz ve size kimse karışamaz ama ben şahsen özellikle ürün önerirken de bunlara dikkat edeceğim.
Şu an için Özgür Özel'in açıkladıklarına uymak en mantıklısı. Daha az firmaya daha etkili tepki koyulabilir.
Boykotun sebebi nedir? Bu firmalar adaletsizlik durumuna destek mi verdi.
Yıllardır yandaş kurum medya ile yakın olan, AKP ile yakınlığı olan ve bunu bir fırsata çeviren firmalar. Kısaca siyasi.

Ek olarak:

Şu Haskoloğlu beni engellemiş. Tek takip ettiğim haberci de oydu Twitter'da. Geçende Steam ile alakalı haberlerinden dolayı Haskoloğlu'na karşı atılan tweetleri beğenmiştim herhalde o tweetleri beğenen herkesi engellemiş.