Edge Kiwi olayı ile biraz ugdastirarwk destek sağlamaya başladı, MV2 icin ne yaparlar bilmiyorum.
Firefox da var.
Bildiğim kadarıyla Brave'in desteği yok. Anca ben en iyiyim diye havlayıp dursun. Adam olan gider mobile ekler, kabiliyetini gösterir.
Vivaldi, Brave, Edge, Opera, Samsung Internet hatta Firefox bile hızı saymazsak Chrome'dan daha iyi. Chrome tek avantajı hızı. Bu fark çok fazla da değil ve cihazdan cihaza çok fark ediyor. Mesela Nothing Phone 2A ile yapılmış teste göre Chrome bırak en hızlı olmayı, ilk 3'e bile giremiyor.
Hayırlı olsun. Chromium tabanlı Opera ve Brave desteklemeye devam edeceğini söyledi. Opera'nın ayrıca kendi mağazası da var destekleme olasılığı yüksek. Brave ise nereye kadar destekler muamma. Zaten yerleşik reklam engelleyicisi gayet iyi ekstra bir eklentiye gerek yok. Vivaldi için destekleme sözü verilmese de yerleşik reklam engelleyicisini yavaş yavaş geliştiriyorlar. Ublock origin veya brave seviyesinde değil ama iyi kötü iş görüyor.
Vivaldi'nin yerleşik reklam engelleyicisinin çok yolu var. Brave'in reklam engelleyicisi kadar işlevsel ve etkili değil. Çoğu sitede reklamları ve çerez bildirimlerini kaçırıyor. Özellikle Android sürümünde kaçırmadığı çerez bildirimi yok. Farklı filtreler eklemek de işe yaramıyor.
(Profilimde Chrome yazdığına bakmayın Vivaldi kullanıyorum.)
Vivaldi'nin yerleşik reklam engelleyicisinin çok yolu var. Brave'in reklam engelleyicisi kadar işlevsel ve etkili değil. Çoğu sitede reklamları ve çerez bildirimlerini kaçırıyor. Özellikle Android sürümünde kaçırmadığı çerez bildirimi yok. Farklı filtreler eklemek de işe yaramıyor.
(Profilimde Chrome yazdığına bakmayın Vivaldi kullanıyorum.)