Chrome satılınca alan şirket Blink projesini iptal edebilir mi?

5707

Başarılı
Makaleler
4
Internette dolaşırken böyle bir şey gordüm. OpenAI, Perplexity, Musk herhangi bir şirket aldıktan sonra Chromium projesini sona erdirebilir mi? Mahkeme engel olmaz mı? Bu durumda geriye sadece Firefox, Ladybird, Chrome ve mahkeme izin verirse Google'ın yeni tarayıcısı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google yeni tarayıcı çıkarabilir ancak her türlü kaybeder.

Bilgisayar, telefon, tablet, TV fark etmiyor her yerde Chrome var.

Yoldan geçen 10 kişiye bir tarayıcı söyle deseniz 8-9 kişi Chrome der.

Bu kadar popüler olmuş, her sistemde resmen yerleşik olmuş bu tarayıcıyı bence Google kaybetmek istemez. Yani illa ki bir çözüm bulunur Chrome Google'da kalır bence.

Satacaksa da kendi erişimindeki bir yan markaya veya ortağına satabilir mi acaba orası ayrı mesele.

Hem de yav bu ABD ne diye kendi markalarına yasak koyuyor ki? Ben olsam kendi markam diye her şeyin iznini verirdim sömürsün herkesi ABD kazansın derdim adamlar kendi bünyesindeki firmaları zora sokuyor.

Chrome'un androidde kutu açılışında getiren Google.

Evet. Chromium projesini mahfedebilirler. Benim gözümde Twitter'da mahfedildi.

Twitter satılınca Twemoji projesi de mahfoldu. Yaşanma ihtimali olan bir şey yazarak konu açtınız. Gerçi Google da başımıza Manifest V3 diye bela açtı.

Blink motorun adı. Proje chromium olarak geçiyor ve bitmez çünkü açık kaynaklı. Chromium projesine en büyük katkıyı Google sağlıyordu ve satılınca yeni alan şirket geliştirmeye öncülük edebilir mi belirsiz. Eğer mahkeme google yeni tarayıcı geliştiremez derse iş değişir ancak yeni tarayıcı geliştirirse çok kısa sürede pazar payını tekrar toplar. Android de varsayılan tarayıcıyı değiştirmeye bakar iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…