Selam. Chrome'un arka planda gizlice 4 GB Yapay zekâ modeli indirdiğini öğrendikten sonra artık tarayıcımı değiştirmeye karar verdim. Sistemi ve RAM'i yormayan, gizlilik konusunda güvenilir ve hızlı çalışan bir tarayıcı arıyorum. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız alternatifler hangileri?
Detaylar
Kim cevapladı?Ömer_Yeter
Yetkin
Chromium.
Hem açık kaynak hem de RAM gibi birçok konuda ayarlara sahip.
Hem açık kaynak hem de RAM gibi birçok konuda ayarlara sahip.
achelia
Çalışkan
Microsoft Edge. Düşündüğünüz kadar önyargılı olmayın Edge'e. Direkt Windows ile gelen ve RAM optimizesinde mükemmel denebilecek tarayıcılardan biri. Ayrıca Chrome eklentilerini destekliyor ve direkt Chrome'dan geçişte sağlıyor diye biliyorum.
Reend
Başarılı
LibreWolf'e bakabilirsiniz.Selam. Chrome'un arka planda gizlice 4 GB Yapay zekâ modeli indirdiğini öğrendikten sonra artık tarayıcımı değiştirmeye karar verdim. Sistemi ve RAM'i yormayan, gizlilik konusunda güvenilir ve hızlı çalışan bir tarayıcı arıyorum. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız alternatifler hangileri?
Payzer
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bahsettiğin 4 GB'lık veri sadece depolama alanını etkileyen bir durum. Aktif olarak kullanılmadığı sürece RAM veya işlemci performansına bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Yani tarayıcı yine eski kullanım değerlerinde çalışmaya devam eder, sadece diskte fazladan yer kaplamış olur.Selam. Chrome'un arka planda gizlice 4 GB Yapay zekâ modeli indirdiğini öğrendikten sonra artık tarayıcımı değiştirmeye karar verdim. Sistemi ve RAM'i yormayan, gizlilik konusunda güvenilir ve hızlı çalışan bir tarayıcı arıyorum. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız alternatifler hangileri?
Edge kullanıyorum haksızlık ediliyor kendisine, zaten çoğu tarayıcı kaynak kullanım ve deneyim bakımından birbirinin kopyası.
Xoulth
Uzman
Yılların Chrome kullanıcısıydım, yaklaşık 2 yıldır Edge kullanıyorum bence bilgisayara ekstra bir tarayıcı kurmaya gerek bile yok. Recep Bey'in eski formunda Dark Tower isimli bir arkadaş ayar falan paylaşmıştı onun ayarlarını yaparak başlamıştım sonra kendime göre kullandıkça konfigüre ettim. Ram kullanımı olsun, özelleştirilebilirliği olsun gayet güzel ve yeterli.
VcEnox
Başarılı
Chrome'un yapay zekâ modelini otomatik indirmesini ve kullanımını kapatabilirsiniz. Tarayıcıda
Ek olarak Chrome'un
chrome://flags adresine gidip#optimization-guide-on-device-model, #prompt-api-for-gemini-nano , #prompt-api-for-gemini-nano-multimodal-input, #writer-api-for-gemini-nano, #rewriter-api-for-gemini-nano#proofreader-api-for-gemini-nano ayarlarını kapatırsanız sorununuz çözülmüş olur. Ek olarak Chrome'un
user data klasörünün altında bulunan OptGuideOnDeviceModel klasörünün içerisindeki "weights.bin" klasörünü silerek de indirdiği yapay zekâ modelini cihazdan kaldırabilirsiniz.Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet